Široký U17 repre výběr v Kolíně

Po 14 dnech se reprezentace do 17 let opět setkala na dalším soustředění. Tentokrát se všichni přesunuli do středních Čech – Kolína. K celkovému počtu 29 hráčů přibyli ještě 4 mladí pomocní trenéři – Jan Šmejkal z Náchoda, Kristýna Holubčíková a Michael Hák z Šenova a Anna Literová z Kolína.

Vzhledem k většímu počtu účastníků musely být tréninkové jednotky opět rozděleny na korfbalové dovednosti a fyzickou přípravu.
V pátek se z hlediska korfbalových dovedností kladl důraz na střelbu, donášky, pohyb v trojúhelníku kolem koše a načasování asistenta. V sobotu se navázalo na večerní trénink, tentokrát s obranou - obranné postavení kolem koše, útočné náběhy na asistenta, komunikace a přebírání hráčů. Sobotní večer si nacvičené akce mohli všichni vyzkoušet v herních situacích. Poslední trénink byl pak zaměřen na správné postavení doskoku, na střelbu s obranou a na vytvoření většího tlaku na střílejícího hráče a na míč.
Na druhou stranu v rámci fyzické přípravy jsme prováděli stabilizační a balanční cvičení, zároveň ale i cvičení posilovací a běžecký trénink. Tímto bychom rádi apelovali na domácí kluby, aby se věnovaly právě fyzické přípravě - zpevnění středu těla. Neschopnost zpevnit celé tělo se pak projevuje nejen při střelbě a při celkovém pohybu na hřišti, současně s tím se také snižuje riziko zranění.

Po posledním tréninku trenéři vybrali 6 hráčů a 6 hráček. Ti dostali přímou pozvánku na dubnové soustředění. Do února tak budou trenéři sledovat všechny ostatní hráče na turnajích a budou komunikovat s jejich týmovými trenéry. Na začátku března pak oznámí nominaci zbylých 12 hráčů na základě výkonů v průběhu sezóny. Mezi rovnou oslovené na dubnové soustředění patří: Kohl Jiří (Brno), Kortus Rostislav (ČB), Lorenz Adam (Brno), Šťastný Jakub (Kutná Hora), Štěpánek Marek (ČB), Valenta Josef (Prostějov), Drobníková Anna (Brno), Juklová Šárka (Kutná Hora), Kubů Nela (Nový Lískovec), Němcová Tereza (Kutná Hora), Nováková Klára (Náchod), Šrůtová Lucie (Náchod). Nejvyšší zastoupení tak mají kluby KK Brno a SK AFK RESPO Kutná Hora se třemi hráči.


Komentáře

komentáře Disqus