Drama a sporné momenty. Prvoligový titul bere Kolín až díky zlatému koši v prodloužení

Větší drama už by stěží někdo vymyslel. Finále první korfbalové ligy rozhodl až zlatý gól Kolína, který padl až v šesté minutě prodloužení. Díky němu se mistrem druhé nejvyšší soutěže stal tým ze středních Čech, jenž porazil prostějovskou rezervu 19:18. „Rozhodlo naše štěstí. To, že takovou dobu v prodloužení nepadne ani jeden koš, by rozhodně nikdo netipoval. Ještě taková střela z dálky. Prostějov měl spoustu šancí, ale šťastnější jsme byli my,“ radoval se autor rozhodující trefy Marek Hasnédl z Kolína.

Jeho tým měl přitom namále. Drtivou většinu duelu prohrával, srovnat se mu podařilo až díky přesné střele Anny Motákové, která skórovala šest vteřin před koncem základní hrací doby. Poté se stihl odehrát ještě jeden sporný moment, který prostějovští jen tak nezapomenou. V úplném konci základní hrací doby pískli rozhodčí v jejich prospěch volný hod, z nějž Renata Havlová skórovala, jenže rozhodčí ukončili utkání dřív, než míč prošel obroučkou. Koš tedy neplatil a šlo se do prodloužení. „S tím nesouhlasím. Rozhodčí by měli nechat volný hod dokončit. Za to cítím křivdu a štve mě to nejvíc,“ durdila se prostějovská opora Renata Havlová.

Ta po sporném momentu měla v prodloužení několik šancí zápas rozhodnout, jenže míč jí vypadával z obroučky a neproměnila ani donášku. „Vím, že jsem to pak měla ve svých rukou, ale bohužel se nezadařilo. Podle mě však k prodloužení nemělo vůbec dojít,“ povídala Havlová.

Kolín tak po loňském třetím místě bere po dvou letech opět prvoligový titul. V roce 2016 ho však ještě získala velbloudí rezerva, kolínský A tým tehdy ještě hrál extraligu. K letošnímu zlatu pomohla i dvojice dřívějších výborných hráčů Karel Kőnigsmark a Matěj Kubíček, kteří už se dlouho korfbalu nevěnují. Druhý jmenovaný se dokonce v závěru dostal do hry a svými zkušenostmi pomohl k smazání náskoku soupeře. „Kluci se na nás chtěli jet podívat, tak jsme je oblékli i do dresů. V závěru jsme tam poslali Matěje a byl to dobrý tah. Hru uklidnil a pomohl nám i psychicky. Je to paráda, finálový zápas jsme si moc užili,“ rozplýval se Hasnédl.

VKC Kolín – SK RG Prostějov B  19:18

Poločas: 7:11. Rozhodčí: Minarčík, Báder. Nejlepší střelci: Paďouková 6, Hasnédl 4, Dvořák 3 - Tichý 7, Marek 4, Havlová 3.

 

Konečná tabulka 1. české korfbalové ligy:

1. Kolín

2. Prostějov B

3. Tábor

4. Náchod

5. Brno B

6. Šenov

7. Znojmo B

8. Nový Lískovec


Komentáře

komentáře Disqus