IKF U19 Open European Korfball Championship 2018 - finálový den

Na každé družstvo čekal v poslední turnajový den poslední zápas, který rozhodoval, na kterém místě na tomto historicky prvním šampionátu skončí. Na českou reprezentační devatenáctku čekal po absolutně nevydařeném včerejším vystoupení, kdy podlehla v nejdůležitějším utkání turnaje Portugalsku, tým Maďarska.

ČR U19 – Maďarsko U19    20:10 (po poločase 9:3)

Koše českého týmu: Holubčíková 5,Literová 3,Škrobová 3,Kovář 2,Kortus 2,Hák 2,Toufar 2,Cupáková 2

Po včerejším zklamání vlétli Češi do zápasu mnohem lépe než v předchozích zápasech a maďarským soupeřům dovolili první koš až za stavu 4:0, kdy z penalty snižoval Daniel Csodó na 4:1. Pak přišla další a ještě delší střelecká šnůra českého týmu, který se dostal do pohodlného vedení 9:1 (po dvou koších si za poločas připsali Škrobová, Literová, Holubčíková a Michael Hák). Do poločasu sice soupeř ještě stav korigoval, ale i tak čeští reprezentanti předvedli nejlepší poločas celého turnaje a do šaten odcházeli za stavu 9:3. Ve druhé půli se Maďarům pouze jednou podařilo náskok snížit, když se přiblížili ve 28.minutě na rozdíl pěti košů, ale naši junioři rychle náskok navýšili a nakonec jej stihli ještě zdvojnásobit. 

Konečné skóre 20:10 je sice nejvyšším vítězstvím na turnaji, ale rozhodně bude převažovat pachuť po včerejších prohrách s týmy, které byla Česká republika zvyklá porážet. Mladí reprezentanti se budou nad sebou muset zamyslet a pokud budou chtít v budoucnu usilovat o medailové pozice, rozhodně musí začít trénovat s mnohem vyšší intenzitou, protože střelecká produktivita se bez tréninku zvyšuje velmi těžko, stejně jako agresivní obrana či práce na doskoku a fyzická připravenost obecně, která se nedá dohnat na reprezentačních soustředěních, ale musí být každodenní náplní individuální přípravy každého reprezentanta. 

Konečné pořadí Mistrovství Evropy U19 2018:

  1. Nizozemsko
  2. Belgie
  3. Anglie
  4. Portugalsko
  5. Německo
  6. Katalánsko
  7. Česká republika
  8. Maďarsko
  9. Nový Zéland
  10. Polsko
  11. Brazílie 
  12. Regionální výběr North

Komentáře

komentáře Disqus