Soustředění výběru talentované mládeže – ročník 2011

Realizační tým reprezentačního výběru talentované mládeže do 15 let připravil soustředění pro talentované hráče ročníku narození 2011, kteří se se sešli ve Sportovním centru Klimeška v Kutné Hoře. Jednalo se historicky první setkání dvanáctiletých nadějných hráčů, kteří budou třeba v budoucnosti tvořit základ reprezentace České republiky.

 

Výběr sestavený z hráčů celkem devíti klubů z celé České republiky absolvoval pod vedením hlavního trenéra reprezentační patnáctky Filipa pět tréninkových jednotek, které byly mimo jiné věnovány zdokonalování základních technik s velkým zaměřením na efektivní zakončení a důrazem na skórování, které je nezbytným předpokladem úspěchu útočné činnosti. Osmadvacet žákovských nadějí absolvovalo i několik přípravných tréninkových zápasů, ve kterých mohli trenéři sledovat dosažené pokroky a následně připravit pro každého hodnocení výkonnosti a plán na zdokonalení.

 

Současně s tímto přípravným soustředěním proběhl i trenérský seminář, kterého se zúčastnili trenéři mládežnických družstev, kteří diskutovali zejména problematiku přípravy žákovských družstev, přechodu ze čtyřkového na osmičkový korfbal či důležitost neustálého nacvičování základní techniky přihrávek a střelby. Současně se aktivně zapojili do tréninkového procesu, když pomáhali během tréninkových jednotek, které probíhaly na osmi koších a měli i možnost vyzkoušet si vedení velké skupiny hráčů vlastní sérií připravených cvičení. Společně s předsedou ČKS Danielem Valešem proběhla i odborná diskuse na téma organizačního vedení, právního minima a možnostech financování korfbalových aktivit z různých zdrojů.

 

Účastníci semináře se shodli, že podobná akce má velký význam pro žákovské hráče i pro trenéry samotné, a to je jasným signálem pro vedení reprezentace, že akce podobného formátu nezůstane ojedinělou a další obdobné setkání proběhne v rámci posledního únorového víkendu 2024.


Komentáře

komentáře Disqus