První soustředění talentované mládeže U15

První soustředění výběru talentované mládeže U15 v sezóně 2023/2024

 

Během uplynulého víkendu se ve Sportovním centru Klimeška v Kutné Hoře sešlo na dvě desítky talentovaných hráčů a hráček z ročníku narození 2009, kteří by následně měli tvořit základ reprezentačního výběru České republiky do 15 let. Zajímavostí mezi adepty z ročníku 2009 jsou hned dvě sourozenecké dvojice dvojčat, a to Andrea a Gabriela Frantové z KK Nový Lískovec Brno a Eliška a Linda Petrů ze SAM Kozlovice, které se v tomto výběru představily již v minulé sezóně, kdy reprezentační výběry do 15 let vybojovaly na mezinárodním turnaji v Polsku druhé a třetí místo.

 

Pod vedením realizačního týmu se adepti reprezentačního dresu, kteří byli pozváni po konzultaci s klubovými trenéry, zapojili do náročného tréninkového procesu a mohli se poměřit se svými vrstevníky, když v rámci prvního přípravného víkendu byl výběr sestaven z hráček a hráčů z celkem osmi klubů, které nastupují v 1.lize a 2.lize starších žáků Českého korfbalového svazu. Nejpočetnější zastoupení měl ve výběru mistrovský klub z 1.ligy starších žáků KK Brno, a totiž sedm, čtyři talentované hráče pak dodal nováček 1.ligy starších žáků a vítěz 2.ligy SAM Kozlovice. Po dvou tvářích bylo z KK Nový Lískovec Brno, SK RESPO Kutná Hora a SK Plhov Náchod a po jednom talentovaném zástupci z KCL Kostelec na Hané, KCC Sokol České Budějovice, VKC Kolín a KK Sokol Koblov.

 

Během pěti tréninkových jednotek se svěřenci reprezentačního trenéra Filipa věnovali detailně základní technice a základním herním systémům, ale rovněž strávili čas i regenerací, když téměř všichni po náročném sobotním programu nechali své končetiny odpočinout v ledových kádích.

 

Další harmonogram přípravy bude pokračovat hned následující víkend, kdy se v Kostelci na Hané představí další dvě desítky adeptů – tentokráte z ročníku narození 2010 a historicky poprvé dostanou ve výběru talentů příležitost i dvanáctiletí, jejichž tréninkový kemp je do Kutné Hory naplánován na druhou polovinu listopadu tohoto roku.


Komentáře

komentáře Disqus