Křížková posunula SK RG Prostějov do finále dorostenecké extraligy

V sobotu večer se v prostějovské hale Reálného gymnázia konalo semifinálové utkání nejvyšší juniorské soutěže České dorostenecké korfbalové extraligy. Domácí SK RG Prostějov přivítal v pozici druhého týmu po základní části Modré slony ze Znojma, kteří skončili na místě třetím.

Domácí Hanáci vstupovali do utkání v roli favorita, neboť v základní části dokázali MS YMCA Znojmo čtyřikrát porazit, ale v první půli vedlo jihomoravské družstvo a do šaten se šlo za stavu 4:6, když nepřesností na obou stranách bylo výrazně více než vypracovaných a promněněných šancí. 

I v průběhu druhé půle si znojemské družstvo udržovalo mírný náskok a v závěru vedlo 9:11. Domácí však v infarktovém závěru utkání dokázali otočit na 12:11 a třicet vteřin před koncem měli míč v útočné zóně, ale nepochopitelně jej ztratili a nabídli ještě jeden útok znojemským hráčům, kteří si vybojovali volný hod, jež proměnil juniorský reprezentant René Křupal a utkání šlo poprvé v historii českého korfbalu do prodloužení Golden Goalem v novém provedení (s míčem začínal tým, jež jej měl v držení na konci zápasu a v případě skórování i z prvního útoku zápas končí).

Míč na konci zápasu totiž dokázalo ještě získat MS YMCA Znojmo, ale s výhodou začátku prodloužení naložilo mizerně a příležitost dostali domácí, kteří si po průniku Křížkové vybojovali penaltu. Nejlepší střelkyně zápasu Eliška Křížková však penaltu neproměnila, ale rozhodčí ji nechali, z důvodu nedovoleného rušení exekutora penaltového hodu ze strany protihráčů, opakovat a ta se podruhé již nemýlila a mohla propuknout prostějovská eufórie.

SK RG Prostějov – MS YMCA Znojmo      13:12 po GG       (poločas 4:6)

Koše: Křížková 6, Buriánková 2, Nedbal 2, Valenta 2, Rozkošný 1 – Pavlíčková 4, Toufar 3, Křupal 3, Cejpek J. 1, Cejpek M. 1 


Komentáře

komentáře Disqus