Finálový turnaj 2.ligy starších žáků ČKS ovládl SAM Kozlovice

V neděli se v Kutné Hoře konal finálový turnaj 2.ligy starších žáků, kam na základě výsledků z regionálních skupin postoupila první dvě družstva ze skupiny Čechy a první dvě družstva ze skupiny Morava. Nejlepší čtyři družstva se utkala systémem každý s každým a šest zápasů nabídlo celkem 118 košů.     

Finálový turnaj nabídl jasná vítězství severomoravského klubu SAM Kozlovice, který vyhrál všechna svá utkání s celkovým skóre 46:14 a získal tak zlaté medaile, putovní pohár a parvo účasti v baráži o nejvyšší soutěž v kategorii starších žáků, kam jej doprovodí ještě druhé družstvo v pořadí KK Brno Nový Lískovec, jež dokázalo vyhrát oba souboje s nejlepšími týmy z české skupiny. Bronz si z turnaje nakonec odváží VKC Kolín, pro něž se jedná již o třetí bronzový úspěch v aktuální sezóně, když třetí místo obsadil jak ve druhé nejvyšší soutěži dospělých, tak v nejmladší kategorii přípravek U9.

Nejlepším střelcem turnaje se stal čtrnáctiletý Matěj Dudek z vítězného týmu SAM Kozlovice, který je i součástí reprezentačního výběru talentované mládeže U15, když zaznamenal ve třech utkáních 11 košů. 

Konečné pořadí 2.ligy starších žáků ČKS

1.SAM Kozlovice                  3z.          6b.         46:14

2.KK Brno Nový Lískovec    3z.          4b.         33:23

3.VKC Kolín                          3z.          2b.         22:29

4.SK Respo Kutná Hora       3z.          0b.         17:52


Komentáře

komentáře Disqus