IKF Europa Shield 2018 - rozhovor s trenérem

Jak bys zhodnotil vystoupení svého týmu?
Moc lidí nevěřilo, že bychom mohli uhrát nějaký lepší výsledek. Nevěřili si ani samotní hráči. Já jsem věřil, že nás mezinárodní scéna nakopne a donutí k maximálním výkonům. Když jsem studoval před turnajem naše soupeře, tak jsem věřil, že bronzovou medaili uhrát můžeme. Jsem rád, že se to podařilo. 

Jak ovlivnil výkon hráčů náročný program?
Myslím, že hráči měli slušně natrénováno a toto nám problém tedy nedělalo. Spíše jsme řešili menší bolístky, které hráči utrpěli v poměrně tvrdých soubojích. Navíc nás tam bylo dost, tak bylo možné střídat v momentech, kdy bylo třeba hru upravit či již bylo rozhodnuto. Vzali jsme sebou i dva starší žáky (Sára Sahatciu, Adam Lorenz), kteří u nás ještě ani za dospělé hrát nemohou, ale mezinárodní scéna to dovoluje. Věřím, že si své minuty na hřišti užili a nám v nich ukázali, že s nimi můžeme do budoucna počítat.

Co bylo příčinou nepovedeného začátku semifinále?
Určitě musíme uznat sílu soupeře, který byl technicky a fyzicky velmi dobře vybavený. Navíc se opíral o kompaktní hru všech hráčů na hřišti. To třeba ostatní neměli a stačilo si dobře pokrýt 2-3 střelce. My jsme možná nastoupili s velkým respektem z posledních výsledků týmu BEC na Europa Shieldu - 2017 - 1.místo, 2016 - 2.místo, 2015 - 1.místo. Když jsme se otřepali, tak už bylo bohužel pozdě.

Bylo těžké se oklepat z prohraného semifinále a připravit se na zápas o třetí místo? Jaký byl rozdíl mezi prvním a poslední zápasem (proti stejnému týmu)?
Semifinále jsme hodili velmi rychle za hlavu. Hned jsme se soustředili na Norwich, kterému jsme měli co vracet z úvodního utkání turnaje. To bylo tou největší motivací. Právě tento vzájemný zápas nám byl vodítkem k tomu, co bychom mohli udělat jinak. Chtěli jsme méně faulovat (1.utkání 1 volný hod a 5 penalt, ve 2.utkání jen 3 volné hody) a nedostat tím soupeře na koně. Navíc se nám podařilo ubránit nejlepšího jejich střelce i celého turnaje. Ten nám dal v prvním utkání 8 košů a v druhém jen 4. Donutili jsme ho svou obranou i vystřídat.

Jak jsi motivoval hráče před zápasem o 3. místo?
Nijak speciálně. Všichni věděli o co hrajeme. Právě ta motivace vrátit soupeři předchozí porážku byla tou největší. 

Jaká byla organizace turnaje a jak jste si užili Portugalsko?
Myslím, že vše proběhlo dle plánu pořadatelů. Jen ten úvodní a závěrečný ceremoniál byly dost dlouhé. My jsme od organizátorů nečerpali žádné balíčky na ubytování, dopravné či stravování a vše jsme si zajišťovali samostatně. Na zápasy jsme cestovali asi hodinu jejich městskou hromadnou dopravou, tak jsme si užili místního metra, okružních jízd autobusem i procházek po Lisabonu. Ve volných chvílích byli hráči volit prezidenta na české ambasádě, prošli si město i místní památky. Myslím, že to byl zajímavý výjezd s pěknou bronzovou tečkou. 


Komentáře

komentáře Disqus