Víte, že... víkendový program bude napínavý

Již zítra se v Českých Budějovicích bude konat první finálový turnaj probíhající ligové sezóny 2022/2023, a to v Lize přípravek U9 Českého korfbalového svazu. Turnaj bude zahájen dvěma zápasy již od 9:30, kdy se utkají v jihočeském derby KCC Sokol České Budějovice a KC SPSŠ Tábor a současně ještě VKC Kolín a KK Dobrá Voda. V základních skupinách, které musely být upraveny po odhlášení účasti SK RG Prostějov, bude odehráno celkem 12 zápasů a v odpoledních hodinách budou následovat semifinálové souboje a zápasy o konečné umístění, kdy finálový duel o zlaté medaile je v českobudějovické Sokolovně naplánován na 14:45.  

Diváci se mohou těšit na nejlepší družstva v této věkové kategorii a na vycházející hvězdy českého korfbalu – třeba na nejlepší střelce základních skupin na Elen Bräuerovou z Korfball club lightning Kostelec na Hané, která stihla v zápasech základní skupiny vstřelit neuvěřitelných 99 košů či na Eduarda Procházku, který v dresu KCC Sokol České Budějovice stihl 47 košů.

V sobotu večer je na programu rovněž poslední utkání České korfbalové extraligy, jehož výsledek může ještě promluvit do obsazení finále nejvyšší české soutěže. KCC Sokol České Budějovice přijede na palubovku MS YMCA Znojmo s cílem získat minimálně bod, který by jihočeskému družstvu zajistil právě místo ve finále, které se bude 29.dubna konat v brněnské hale Vodova. Pokud by však českobudějovické družstvo znojemským Modrým slonům podlehlo, čekalo by na ně nevyzpytatelné semifinále proti obhájci mistrovského titulu SK RG Prostějov, které se uskuteční v neděli 16.dubna. 


Komentáře

komentáře Disqus