Mistrovství ČR 2022 v korfbal 4 se zúčastnilo 39 družstev

Mistrovství České republiky 2022 ve čtyřkové variantě korfbalu se konalo dnes ve Sportovním centru Klimeška v Kutné Hoře za účasti celkem 39 družstev ve čtyřech věkových kategoriích. Korfbalové hráčky a hráči z celé republiky se utkali o mistrovské tituly ve čtyřech věkových kategoriích od přípravek U9 až po starší žáky U16, když v prestižní kategorii starších žáků se o prvenství utkalo dokonce celkem 16 družstev.

Nejmladší kategorii přípravek U9 ovládlo jasně družstvo KCC Sokola České Budějovice, které ani jednou neprohrálo a zaslouženě s celkovým skóre 24:6 vyhrálo svůj první turnaj před KK Dobrá Voda a třetím VKC Kolín.

Kategorii U11 ještě s větším rozdílem skóre kralovalo družstvo SAM Kozlovice, které ve své základní skupině zvítězilo velkými rozdíly, když ve po čtyřech zápasech mělo skóre 38:1 a i finále proti SK Plhov Náchod bylo jasnou záležitostí kozlovických korfbalistů, kteří po vítězství 5:1 mohli slavit mistrovský titul. Na třetím místě pak skončilo domácí družstvo SK Respo Kutná Hora.

Mladší žáci  U13 měli ve hře 10 družstev, stejně jako výše uvedení minižáci U11 a nejlépe se s boji ve skupinách vypořádala družstva KK Brno a SK Respo Kutná Hora, která se následně utkala ve finálovém souboji, který zyvněl jasně ve prospěch KK Brno poměrem 12:3. Bronzové umístění pak získal SK Plhov Náchod.

V prestižní kategorii U16 bylo 16 družstev rozděleno do 4 základních skupin, ze kterých jednotliví vítězové dokázali postoupit přes čtvrtfinále do semifinálových bojů, kde KK Brno rozdílem jednoho koše přemohlo SAM Kozlovice 5:4 a SK RG Prostějov jasně zdolal domácí SK Respo Kutná Hora 6:0. Ve finále pak KK Brno po taktickém výkonu přemohl 4:3 SK RG Prostějov. Na třetím místě skončilo domácí družstvo SK Respo Kutná Hora po vítězství 6:4 nad SAM Kozlovice.

 

Výsledky Mistrovství ČR 2022 v korfbal 4 

 

Kategorie U9:

  1. KCC Sokol České Budějovice
  2. KK Dobrá Voda
  3. VKC Kolín

 

Kategorie U11:

  1. SAM Kozlovice
  2. SK Plhov Náchod
  3. SK Respo Kutná Hora

 

Kategorie U13:

  1. KK Brno
  2. SK Respo Kutná Hora
  3. SK Plhov Náchod

 

Kategorie U16:

  1. KK Brno
  2. SK RG Prostějov
  3. SK Respo Kutná Hora

Komentáře

komentáře Disqus