Vítězem Superligy 2022 je družstvo Faze Clan

Finále Superligy 2022 proběhlo dnes v Ostravě a vítězem se stalo družstvo Faze Clan kapitána Daniela Šmída, které ve skvělém zápase porazilo obhájce loňského prvenství družstvo Infinity. Infinity pod vedením kapitána Petra Šnajdra neztratilo v základní skupině ani bod a jasně uspělo i v semifinále. Ve finÁle se však hrálo dle jiných not, v poločasové přestávce vedlo družstvo Faze Clan 8:7 a od začátku druhé půle svůj náskok drželo a postupně navyšovalo až na čtyři koše. Nejlepším střelcem finálového duelu byl veterán Vlastimil Krejčí, který zaznamenal pět košů a podruhé v kariéře si připsal vítězství v Superlize.

Finále Superligy 2022:           Faze Clan – Infinity                    19:16 (poločas 8:7)

Koše: Krejčí 5, Jemelíková 3, Čarvašová 3, Holubčíková 2, Pešák 2, Jindrová 2, Procházková 1, Tsybyktarov 1 -  Galíček 4, Kubů 3, Dušek 3, Tichý 3, Lešanská 2, Šnajdr 1

Během finálového dne byly odehrány ještě další tři utkání v bojích o konečné umístění a k vidění byly velmi vyrované duely, v nichž dokonce jednou muselo rozhodovat prodloužení. Po vyrovnaném výsledku v utkání o 7.místo rozhodla Golden Goalem Ema Sakalíková z družstva Bláznivá střela o vítězství nad Cypísky.

Konečné pořadí Superligy 2022:

  1. Faze Clan
  2. Infinity
  3. Collalloc Team
  4. Na BrKo
  5. Restart 
  6. Barátok
  7. Bláznivá střela
  8. Cypísci  

Komentáře

komentáře Disqus