Víte, že... korfbalová akademie jede

Na právě probíhající Korfbalové akademii 2022 mělo premiéru několik zajímavých korfbalových disciplín, které zpestřovaly tréninkové jednotky. Tradiční Korftatlon, jež v sobě spojuje běh se střelbou korfbalových penalt, za jejichž případné neproměnění musí neúspěšní střelci absolvovat příslušný počet trestných kol, byl ještě rozšířen na individuální závod a na stíhačku. V individuálním závodě startovali účastníci v minutových rozestupech a do následné stíhačky pak vybíhali korfbalové naděje s rozestupy na základě výsledku individuálního závodu.

V kategorii mladších žáků měla po individuálním závodě velký náskok 33 vteřin kolínská Adéla Kmoníčková před Pavlem Hankem a Maximem Krpcem, jež ztrácel 38 vteřin. V následné stíhačce Adéla Kmoníčková svůj náskok udržela, ale za jejími zády se pořadí dosti měnilo, když na druhé místo se dokázal propracovat díky bezchybné střelbě Mojmír Buriánek a na třetí Jakub Hutera stáhnul náskok Kmoníčkové z 54 na cílových 32 a v cíli se mohl radovat ze třetího místa.

Pořadí ve stíhacím závodě Korftatlonu U13

  1. Kmoníčková Adéla
  2. Buriánek Mojmír                + 19 vteřin
  3. Jakub Hutera                     + 32 vteřin
  4. Maxim Krpec                     + 38 vteřin
  5. Pavel Hanko                      + 45 vteřin

….

V kategorii starších žáků si nejlepší pozici vybudovali po individuální části Vojtěch Vancl a Veronika Matějková, kteří vybíhali do stíhacího závodu současně s náskokem 12 vteřin před třetí Laurou Kmoníčkovou a 21 vteřin před čtvrtým Lukášem Šrajbrem. Ve hře o medaile však bylo mnohem více závodníků, když v rozestupu do 45 vteřin ještě vyrazili do stíhačky postupně Spáčilová (- 27 vteřin), Toman (- 35 vteřin), Filipová (- 37 vteřin) a Matušová (- 46 vteřin). Neuvěřitelný výkon ve stíhačce předvedl Tobias Toman, jež se dokázal vytáhnout až na místo druhé a za vítězným Vanclem zaostal pouhých devět vteřin. Na třetí místo se pak v cílové rovince dokázal dostat Šrajbr, který o vteřinu předčil ve finiši Kmoníčkovou.  

Pořadí ve stíhacím závodě Korftatlonu U16

  1. Vancl Vojtěch
  2. Toman Tobias                     + 9 vteřin
  3. Šrajbr Lukáš                       + 18 vteřin
  4. Kmoníčková Laura             + 19 vteřin
  5. Matějková Veronika            + 35 vteřin

 

Další korfbalovou disciplínou byl KorfGolf, který na Korfbalové akedemii 2022 zažil svou premiéru. Všichni účastníci museli v rámci této disciplíny dostat korfbalový míč na co nejméně pokusů do různě vzdálených a umístěných korfbalových košů. První dva koše byly umístěny ve vzdálenosti do 40 metrů od startovní linie a ti nejlepší (po prvním koši vedli Michal Bílek a Vojtěch Vancl) dokázali vstřelit koš i druhým dotekem s míčem. Vancl dokázal dát jako jediný „dvojku“ i na druhém koši a se čtyřmi doteky vedl před Šrajbrem a Filipovou, kteří měli zapsáno po šesti dotecích. V mladší kategorii pak byl ve vedení Hutera se sedmi a trojice Filip, Hanko, Kmoníčková s osmi doteky. Třetí koš, k jehož zdolání bylo třeba překonat vzdálenost víc než sta metrů, přinesl výrazné změny v pořadí, když vedoucí Vancl si připsal devět a propadl se v průběžném pořadí se třinácti doteky na třetí příčku za Filipovou s deseti a Šrajbra s dvanácti. I v mladší kategorii došlo ke změně ve vedení, když Hutera přepustil vedení Filipovi.

Poslední koš pak byl umístěn 120 metrů od startovní linie a navíc se nacházel na břehu rybníka a k jeho zdolání bylo třeba maximálního soustředění. Vancl se vrátil do boje o prvenství, když zapsal pět doteků a s celkovým počtem 18 čekal na prvním místě na výkony svých soupeřů – Šrajbr zapsal šest a měl rovněž celkem osmnáct, ale nakonec vítězství o jediný dotek získala Barbora Anna Filipová, která zapsala celkem 17 doteků a mohla slavit prvenství, před Šrajbrem, který v dodatečném rozstřelu o stříbro zdolal Vancla. Mladší kategorii ovládl Adam Filip s celkem osmnácti, před Kmoníčkovou a Buriánkem a čtvrtý skončil Hutera, který vedl po druhém koši.

Pořadí KorfGolf U13:

  1. Filip Adam                                         18           (4+4+4+6)
  2. Kmoníčková Adéla                            20           (4+4+5+7)
  3. Mojmír Buriánek                               20           (5+4+6+5)
  4. Hutera Jakub                                    21           (3+4+6+8)
  5. Hanko Pavel                                     25           (4+4+8+9)
  6. Toman Damian                                 30           (8+5+8+9)

 

Pořadí KorfGolf U16:

  1. Filipová Barbora Anna                      17           (3+3+4+7)
  2. Šrajbr Lukáš                                      18           (3+3+6+6)
  3. Vancl Vojtěch                                    18           (2+2+9+5)
  4. Frausová Ella                                    21           (4+4+6+7)
  5. Toman Tobias                                   22           (3+6+6+7)
  6. Matějková Veronika                          23           (3+4+7+9)

Komentáře

komentáře Disqus