Víte, že... Osmé kolo nejvyšší soutěže již tuto neděli

Předposlední kolo České korfbalové extraligy je na programu tuto neděli a fanoušci se mohou těšit na to, jak se vyvine zápletka ohledně postupu do semifinále a samozřejmě i o tom, koho nakonec bude čekat baráž o udržení v nejvyšší soutěži.

Extraliga má v aktuální sezóně jistotu v tom, že postup do finále si již v předstihu zajistil brněnský velkoklub a loňský poražený finalista KK Brno, který v dosavadním průběhu soutěže prohrál jediný zápas a na čele tabulky má dvě kola před koncem nedostižný šestibodový náskok před dvojicí pronásledovatelů. Opačné starosti má loňský mistr KCC Sokol České Budějovice, který je aktuálně na posledním místě tabulky a v neděli od 17:15 se v Brně pokusí o bodový zisk a o záchranu neúspěšné sezóny, v níž ztratil pět ze sedmi zápasů v nejvyšší soutěži a ve třech z nich prohrál výrazným rozdílem více než osmi košů (právě KK Brno podlehl dvakrát výrazně 8:21 a 15:25). Držiteli mistrovského titulu se nedařilo ani v Lize mistrů, kde ve druhé fázi soutěže skončil na posledním pátém místě, když ze čtyř duelů vyhrál jediný.

Druhé utkání přinese přímý souboj o druhé místo v tabulce, který svedou od 17:00 domácí Vosíme.cz Korfbal Prostějov s MS YMCA Znojmo, jejichž vzájemné souboje v aktuální sezóně ovládl znojemský tým 22:14 a 19:18. Před jejich třetím zápasem je jisté to, že pokud by v tabulce po posledním kole měla obě družstva vyrovnaný bodový zisk, bude na vyšším místě tabulky, z důvodu lepších vzájemných zápasů, MS YMCA Znojmo.

Zajímavý bude jistě i souboj o korunu krále střelců, kde drží první místo s náskokem sedmi košů Petr Pešák, který zaznamenal 38 košů. Druhá je znojemská Jitka Pavlíčková s 31 koši a na místě třetím pak figuruje prostějovská hvězda Petr Šnajdr s osmadvaceti trefami. Zastoupení jasného vítěze základní části KK Brno je pak na čtvrtém místě střelecké tabulky, kde je aktuálně nejlepší brněnský střelec Vojtěch Holík s 25 koši.


Komentáře

komentáře Disqus