První lize vládne béčko Prostějova a Náchod

V nabitém víkendu se v neděli na hřišti představila i prvoligová družstva. V turnaji v Kolíně se utkaly týmy Náchoda, Znojma, Kutné Hory a Kolína, v Ostravě pak tým Koblova a "béčka" z Brna a Prostějova. Nejúspěšnější byly týmy Náchoda a Prostějova, které nezaváhaly ani v jednom ze dvou utkání a odvezly si plný počet čtyř bodů. Po jednou vítězství pak braly týmy Koblova, Kolína a Kutné Hory. Naprázdno tak tentokrát vyšlo Znojmo a Brno B.

Miniturnaj v Kolíně

KK Kutná Hora - SK Plhov Náchod 9:12 (4:4)

V počtu nastřílených košů celkem chudý zápas byl dlouho vyrovnaný. Náchod se však trpělivou hrou v druhé půli přece jen dostal do vedení, postupně navyšoval svůj náskok a nakonec bez větších problémů zvítězil.

Nejlepší střelci utkání: Mensová A. 3 - Štěpánová P. 4.

VKC Kolín - SK Plhov Náchod 14:17 (9:11)

Domácímu týmu se od začátku nepodařilo chytit tempo rozjetého soupeře z Náchoda, který naskočil do utkání krátce po konci toho prvního, a celý zápas výsledek dotahoval. Navíc mu chybělo několik hráčů, což zřejmě tento zápas rozhodlo.

Nejlepší střelci utkání: Hasnédl M. 4, Paďouková 3 - Nováková K. 4, Martinec 3, Štěpánová 3.

SK RESPO Kutná Hora - MS Znojmo YMCA "B" 15:11 (7:3)

Ve třetím zápase turnaje od začátku dominovala Kutná Hora, která si vytvořila velký náskok a zdálo se být rozhodnuto. B-tým ze Znojma však nesložil zbraně a v poslední čtvrtině zabral tak, že se Kutná Hora začala obávat o výsledek. Nakonec však nezbývalo dostatek času i sil, Kutné Hoře se porařilo skórovat a pojistila tak své vítězství.

Nejlepší střelci utkání: Němcová 4, Šťastný 4, Mensová M. 3 - Malačková 2, Pavlíčková J. 2.

VKC Kolín - MS Znojmo YMCA "B" 10:8 (5:3)

Poslední utkání bylo košově nejchudčí a zároveň nejvyrovnanější z celého dne. Bohužel se oba týmy trápily při zakončení a střelecká smůla je trápila celé utkání. Nakonec se více štěstí přiklonilo k týmu z Kolína, který získal cenné dva body.

Nejlepší střelci utkání: Paďouková 3 - Pavlíčková J. 3.

Pár vět k turnaji od Milušky Mensové (SK RESPO Kutná Hora): „Náchodu jsme bohužel podlehli po nevydařeném druhém poločasu, kdy jsme se střelecky nemohli prosadit. Soupeř z Náchoda je hratelná, tak doufám, že v dalším kole bude stát štěstí na naší straně. V duelu se Znojmem jsme si od začátku udržovali náskok. V poslední desetiminutovce se však Znojmo chytlo, ale zápas už zvrátit nedokázalo. Znojmo tvoří převážně hráči z mladších ročníků a musím říct, že se na hřišti rozhodně neztratili. Mně osobně se hrálo velmi dobře. Jen bych si přála větší střeleckou úspěšnost nejen u sebe, ale i u celého našeho týmu. Do dalších utkání se zkusíme lépe připravit a třeba se nám podaří dostat do horní poloviny tabulky."

Pár vět k turnaji od Pavlíny Štěpánové (SK PLHOV Náchod): „Odehráli jsme dva zápasy – s Kutnou Horou a Kolínem. Tuto sezónu jsme s nimi sice ještě nehráli, ale věděli jsme, že oba týmy budou nepříjemnými soupeři. Byly to velmi vyrovnané a náročné zápasy, a to i psychicky, protože se nám vůbec nedařilo proměňovat ani jasné šance. Naštěstí jsme si i přes tyto potíže domů odvezli dvě cenné výhry. Letos je tabulka opravdu vyrovnaná, takže máme radost, že jsme získali další body.“

Pár vět k turnaji od Jana Toufara ml. (MS Znojmo YMCA): „Myslím, že co se týče obrany, tak náš tým odehrál velice dobrý zápas, zvláště pak proti silnému Kolínu. Bohužel naše koncovka v obou zápasech byla tragická. Oba týmy byli k poražení a o to víc mrzí, že stále nemáme žádné body. I tak bych chtěl ale pochválit celý tým, hlavně pak dva nové hráče – Vojtu Klempu a Matěje Trajhana. Také ale Lenku Toufarovou (moji mamku) a Aladára Danča za to, že ve svém věku pořád hrají.“

 

Miniturnaj v Ostravě

KK Sokol Koblov – SK RG Prostějov 16:21 (9:13)

Na koše bohatému utkání od začátku vévodil tým Prostějova, který do utkání vstoupil s jasnou taktikou, a to ubránit soupeřovi hráčky tím, že nepovolí postavení asistenta. Což se mu postupně víc a víc dařilo a díky dobré obraně a vysoké střelecké úspěšnosti tento zápas zvítězil.

Nejlepší střelci utkání: Holubčíková 5, Hák T. 4, Holubčík J. 3 – Dušek 8, Havlová 6, Valenta F. 4.

KK Brno – SK RG Prostějov 7:11 (3:3)

Hned na začátku utkání se košostroj Prostějova zadrhl a ani tým Brna se dlouho nedokázal trefit. Chudý poločasový výsledek tak byl na světě. Zápas plný tvrdých soubojů a emocí nakonec zlomil na svou stranu Prostějov, který se jako první dostal do vedení a to udržel až do konce.

Nejlepší střelci utkání: Bušíková 2, Ziegler J. 2 – Bartošová 4, Havlová 4.

KK Sokol Koblov – KK Brno 15:11 (5:8)

V posledním utkání to ještě po poločase vypadalo, že si hosté odvezou všechny body a domácí tým vyjde na prázdno. Koblov však předvedl velký obrat utkání, když smazal svoji tříkošovou ztrátu, zápas otočil a nakonec celkem jednoznačně zvítězil.

Nejlepší střelci utkání: Holubčíková 4, Hájek 4 - Bušíková 4.

Pár vět k utkání od Kristýny Holubčíkové ( KK Sokol Koblov): „Proti Prostějovu jsme se strašně dlouho dostávali do zápasu. Nadřeli jsme se na koš, zatímco Prostějov dával penalty z hloupých faulů. Ve druhém poločase jsme pár věcí změnili a hra byla vyrovnanější. Proti Brnu to bylo podobné. Celý zápas jsme dotahovali, nedařilo se nám hrát to, co chceme. Soupeři to ale tolik nepadalo a my byli stále na dostřel. Nakonec se nám ve skvělé atmosféře podařilo srovnat a otočit výsledek v náš prospěch. Jednu výhru bereme, protože náš výkon nebyl přesvědčivý, ale prali jsme se spíš sami se sebou než se soupeřem.“

Pár vět k utkání od Terezy Snášelové (SK RG Prostějov): „V prvním zápase se nám dařilo plnit taktické pokyny a díky tomu jsme dle mého názoru vyhráli, i když nám soupeř dlouho šlapal na paty a dlouho nám nedovolil polevit. Ve druhém utkání nás opustilo střelecké štěstí a přestala fungovat týmová spolupráce tak, jak se nám dařila v prvním utkání. Každopádně jsme se snažili vrátit do tempa z prvního utkání a stav zvrátit v náš prospěch a získat klid do dalších minut, což se sice podařilo, ale trochu to dřelo až do konce. Naštěstí mě nedřeli moje nové boty, které jsem ještě nestihla prošlápnout, takže jsem si zápasy mohla pořadně užít.“

 


Komentáře

komentáře Disqus