Víže, že... novinka a příležitost pro veteránské hráčky a hráče

Sportovně-technická komise Českého korfbalového svazu připravuje do roku 2022 skvělou novinku a příležitost pro veteránské hráčky a hráče, pro něž hodlá spustit Veteránskou ligu. Připravovaná soutěž je určena pro ženy starší 35 let a muže nad 40 let a zapojit se do ní tak mohou ročníky narození 1981 a starší v případě mužů a u něžného pohlaví se bude jednat o ročníky 1986 a starší.

Na druhou polovinu soutěžního ročníku je v plánu pilotní úvodní turnaj, jež by měl proběhnout v únoru či březnu a do něhož se budou moci přihlásit všichni splňující věkový limit bez ohledu na klubovou příslušnost. STK pracuje zatím s variantami, že by hrálo systémem korfbal4 či normální klasický osmičkový korfbal, na němž všichni tito hráči vyrostli. 

Korfbalová scéna se tak může těšit na návrat velkých hvězd, když svou účast již přislíbili třeba stříbrný medailista z ME 2002 a držitel bronzu z MS 2003 Martin Bittner, mnohonásobné medailistky Markéta Blažková či Radka Čermáková, president největšího českého klubu KK Brno Ondřej Fridrich a mnozí další.


Komentáře

komentáře Disqus