Tento víkend se rozjede 1. Česká korfbalová liga

Tento víkend se nedělními turnaji rozjede 1.Česká korfbalová liga, která je druhou nejvyšší soutěží v kategorii dospělých a do ročníku 2021/2022 je přihlášeno sedm družstev, která budou bojovat o postup do nejvyšší korfbalové soutěže České republiky – do České korfbalové extraligy.

V brněnských Maloměřicích se potká čtveřice družstev a na každé čekají dva zápasy. Premiéru v soutěži dospělých v 1.ČKL zažije Korfbalový klub Sokola Koblov, za který nastupuje mnoho hráčů z již zaniklého KC Šenov, ale i první hráči, kteří se s korfbalem seznámili v začátcích projektu Školního korfbalu. Tento projekt byl znovu nastartován na Ostravsku v roce 2013 pod vedením managera Školního korfbalu a současného šéfa koblovského korfbalu Petra Kronese.

Druhý turnaj se uskuteční v Kolíně, kde budou odehrány tři zápasy, když se každý s každým střetne trojice SK RG Prostějov B, SK RESPO Kutná Hora a domácí VKC Kolín, který je úřadujícím posledním vítězem této soutěže ze sezóny 2018/2019, jež byla jako poslední regulérně dohrána a do níž se zapojilo celkem devět družstev. 


Komentáře

komentáře Disqus