První velké finále v Prostějově

V červnu si připomínáme dvacáté výročí, kdy se v Prostějově poprvé pořádalo velké finále nejvyšší české soutěže – tehdy ještě pod názvem 1.Česká korfbalová liga. Konec sezóny 2000/2001 hostil poprvé v historii SK Junior Prostějov, který se přihlásil o pořadatelství finálového dne, který zahrnoval finále a zápas o třetí místo v nejvyšší soutěži juniorů a seniorů.

Mistrovské tituly si v červnu 2001 odvezla družstva KC Slavia Havířov v elitní kategorii a MS YMCA Znojmo v kategorii juniorské. KC Slavia Havířov rozhodl o svém vítězství až v poslední minutě, když za vyrovnaného stavu 16:16 se trefila Kateřina Lajdová a severomoravský korfbalový klub získal třetí titul Mistra ČR.

 

KC Slavia Havířov – KCC Sokol České Budějovice             17:16 (poločas 8:9)

Koše: Bittner 5, Lajdová 3, Pomahač 2, Vaculík 2, Přibylová 2, Vajda 1, Faltýnková 1, Kocourková 1 – Bouman 6, Kracík 4, Gondek 3, Tauchmannová 2, Fík 1

 

Vedle finálových zápasů byla vyhlášena i anketa o nejlepší hráče a hráčky, trenéry, rozhodčí a nově i ALL STARS 2001. Tým hvězd pak podle hlasování fanoušků měl následující podobu: Bouman, Honzíček, Vaculík, Kracík, Škrobová, Tauchmannová, Prokůpková, Lizoňová – pod vedením nejlepšího trenéra sezóny Jana Kӧnigsmarka  Tým juniorský hvězd pak fanoušci sestavili následovně, když místa v družstvu vedeném nejlepším dorosteneckým trenérem Radkem Honzíčkem obsadili: Sládek, Malačka P., Malačka J., Krejčí, Hotovcová, Zábojová, Spěšná a Jindrová.


Komentáře

komentáře Disqus