Žákovské podzimní turnaje 2020

Sportovně-technická komise vypsala na měsíce září a říjen korfbalové turnaje, které by měly sloužit jako možná náhrada pro mládežnická družstva za nedokončený soutěžní ročník 2019-20 a za neodehrané nadstavbové části všech soutěží.

V sobotu 12.září se bude ve Sportovní hale Klimeška v Kutné Hoře konat Mistrovství ČR v korfbal4, které se zatím vždy v minulosti konalo v Brně. Pořádající klub KK Brno tentokráte nebyl schopen akci uspořádat, a tak Český korfbalový svaz rozhodl, že akci uspořádá v Kutné Hoře jako jakousi generálku před velikonočním MS U19 2021, které se na stejném místě bude konat na jaře příštího roku. Tento turnaj je určen pro žákovské kategorie U11, U13 a U16 a rovněž pro kategorii dorosteneckou – tedy U19 s tím, že bude umožněno odehrát sportovcům dle kategorií sezóny 2019-2020. 

V sobotu 10.října pak bude uspořádán zcela nový turnaj, který bude rovněž určen pro žákovské kategorie minižáků, mladších žáků a starších žáků. Tento turnaj se bude v klasickém osmičkovém korfbalu a opět zůstanou zachovány kategorie ze sezóny 2019-20. Hrát se bude v komplexu VUT Brno, kde se v minulosti konaly třeba i zápasy světového šampionátu, který v roce 2007 pořádal Český korfbalový svaz. Pro oba turnaje je shodné, že se bude současně hrát ve dvou sportovních halách.

STK poslala informace na všechny kluby a přihlásit se je možné do 10.července 2020, a to na adresu [email protected]


Komentáře

komentáře Disqus