Korfbalový turnaj v Náchodě

V sobotu 13. června se na plhovském sportovním hřišti v Náchodě konal korfbalový turnaj v kategorii minižáků, mladších žáků a starších žáků + dorostenců. Turnaje se zúčastnilo úžasných 86 dětí ze třech klubů a těmi byly SK Plhov – Náchod, KK Sokol Koblov a TKC Děčín. Během korfbalového dne bylo na čtyřech hřištích odehráno celkem 35 zápasů, z toho 14 zápasů bylo odehráno v klasickém osmičkovém korfbalu a 21 zápasů bylo odehráno v korfbalu4.

V kategorii minižáků se v osmičkovém korfbalu utkalo celkem pět družstev a hrálo se formou každý s každým. Vítězem se stal tým KK Sokol Koblov A. V korfbalu4 bylo osm týmů a týmy byly rozčleněny do dvou skupin. Skupinu A ovládl tým TKC Děčín A, který remizoval v rozhodujícím zápase s Náchodem 1, který skončil na druhém místě, takže se muselo počítat skóre, ve kterém tým Děčína zvítězil. Ve skupině B dominoval tým KK Sokol Koblov B.

Kategorie mladších žáků v osmičkovém korfbalu se zúčastnila dvě družstva a sehrála proti sobě dvě velmi vyrovnaná utkání. Vítězem se stal tým KK Sokol Koblov. V korfbalu4 byly tři týmy a tabulku ovládl tým KK Sokol Koblov A.

V kategorii starších žáků a dorostenců se v osmičkovém korfbalu utkaly dva týmy, které proti sobě sehrály dva zápasy, ve kterých zvítězil tým SK Plhov – Náchod. V korfbalu4 se v této kategorii utkala proti sobě celkem čtyři družstva a jasně se třemi výhrami zvítězil tým SK Plhov – Náchod 2, ale na dalších umístěních to bylo dramatické, každý tým totiž vybojoval jedno vítězství, proto až výsledné skóre rozhodlo o tom, že na druhém místě se umístil tým KK Sokol Koblov A, na třetím místě SK Plhov – Náchod 1 a na místě čtvrtém KK Sokol Koblov B.

V každém týmu byl vyhlášen nejužitečnější hráč a hráčka. V kategorii minižáků se jimi stali Milan Podouňák a Pavlína Hurdálková (SK Plhov – Náchod A), Petr Valtera a Zuzana Škaldová (SK Plhov – Náchod B), Daniel Šnaur a Johanka Molíková (KK Sokol Koblov A), Michael Stonawski a Nela Szurdi (KK Sokol Koblov B), Roman Kvasnička a Zuzana Nestlerová (TKC Děčín). V kategorii mladších žáků jimi byli Tomáš Podškubka a Kristýna Čtvrtečková (SK Plhov – Náchod), David Svoboda a Valérie Marcinová (KK Sokol Koblov). A v kategorii starších žáků a dorostu se stali nejužitečnějšími hráči Mikuláš Martinec a Jitka Štěpánová (SK Plhov – Náchod), Matyáš Mazour a Kristýna Kopišová (KK Sokol Koblov).

 

VÝSLEDKY TURNAJE – osmičkový korfbal 

Minižáci

  1. KK Sokol Koblov A    8b.    43:8
  2. TKC Děčín        6 b.    17:19
  3. SK Plhov – Náchod A    4 b.    14:15
  4. SK Plhov – Náchod B    2 b.    9:21
  5. KK Sokol Koblov B    0 b.    6:26

Mladší žáci

  1. KK Sokol Koblov    4 b.    12:9
  2. SK Plhov – Náchod    0 b.    9:12

Starší žáci + dorost

  1. SK Plhov – Náchod    4 b.    15:6
  2. KK Sokol Koblov    0 b.    6:15

 

VÝSLEDKY TURNAJE – korfbal4

Minižáci skupina A

  1. TKC Děčín A
  2. SK Plhov – Náchod 1
  3. KK Sokol Koblov A
  4. SK Plhov – Náchod 3

Minižáci skupina B

  1. KK Sokol Koblov B
  2. SK Plhov – Náchod 2
  3. SK Plhov – Náchod 4
  4. TKC Děčín B

Mladší žáci

  1. KK Sokol Koblov A
  2. KK Sokol Koblov B
  3. SK Plhov – Náchod

Starší žáci

  1. SK Plhov – Náchod 2
  2. KK Sokol Koblov A
  3. SK Plhov – Náchod 1
  4. KK Sokol Koblov B

Komentáře

komentáře Disqus