V dorostu vítězili favorité. Znojmo si přibouchlo dveře do play off

Foto: SK RG Prostějov

Klopýtne někdo ze silných? To byla otázka před sobotním sedmým kolem nejvyšší dorostenecké korfbalové soutěže. Žádný z favoritů však nezaváhal a zápasy došly do očekávaných konců. Brno už tak z čela tabulky těžko někdo sesadí a vypadá to, že se v semifinále střetne se čtvrtým Slovenským výběrem. Ten před sebe aktuálně páté Znojmo už jen těžko pustí. V přímém boji o druhé místo pak uspěl Prostějov nad Českými Budějovicemi a zdá se, že oba sokové si dají repete ve vyřazovacích bojích.

MINITURNAJ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

Šlágr miniturnaje očekávání dramatu nenaplnil. České Budějovice totiž doma nastoupily jen se třemi dívkami a s tím nemohly našlapanému Prostějovu konkurovat, tak jako v půlce ledna, kdy soka z Hané dokázaly porazit. Prostějov od začátku diktoval tempo hry, věděl si i rady s hráčkou navíc a nakonec zvítězil 18:8.

Zápasy, v nichž nastoupil Nový Lískovec také žádnou zápletku nenabídly a podle očekávání si Budějovice i Prostějov povinné dva body nenechaly ujít. I když Hanáci si zpočátku trochu koledovali. Úvod podcenili, prohrávali rychle 0:2 a teprve poté se vzpamatovali.

Martina Dvořáková (hráčka, Prostějov): „Na zápas s Budějovicemi jsme se chystali. Nedávno nás totiž porazily a my se chtěli poučit. Dokonce jsme i rozebírali video a trenér nám říkal, co bychom měli dělat. Minule jsme totiž dělali hrozně chyb. Soupeř však dojel jen se třemi hráčkami, což nás překvapilo. Dva body s tímto soupeřem jsou pro nás ohromně důležité. Budějovice jsou v tabulce hned pod námi a je dost možné, že se s nimi utkáme v play off. Před zápasem s Novým Lískovcem kolovala fáma, že dojedou jen v šesti lidech. To se nepotvrdilo, i když v jejich řadách nastoupilo dost lidí, které jsem neznala. Ze začátku jsme utkání trochu podcenili, pak už jsme to však pochytili a nebyl problém.“

 

České Budějovice, KCC Sokol U19 - Prostějov, SK RG U19  8:18

Poločas: 5:12. Rozhodčí: Jiří Šuhaj, Pavel Minarčík. Nejlepší střelci: Kortus Rostislav 3, Štěpánek Marek 3 - Ošťádal Vojtěch 5, Valenta Josef 5, Dušek Martin 4.

 

Brno, KK Nový Lískovec U19 - Prostějov, SK RG U19  7:20

Poločas: 2:9. Rozhodčí: Pavel Minarčík, Jiří Šuhaj. Nejlepší střelci: Bašta Karel 3, Kubů Nela 2, Pospíšilová Lenka 2 - Bartošová Vendula 4, Dušek Martin 4, Valenta Josef 3.

 

České Budějovice, KCC Sokol U19 - Brno, KK Nový Lískovec U19  31:10

Poločas: 15:5. Rozhodčí: Jiří Šuhaj, Pavel Minarčík. Nejlepší střelci: Součková Lucie 7, Kortus Rostislav 6 - Kubů Nela 4, Pospíšilová Lenka 2.

 

MINITURNAJ V BRNĚ

Znojmo si pravděpodobně přibouchlo dveře do play off. Veledůležitý zápas se Slovenským výběrem, který znamenal bitvu o čtvrté místo, ztratilo 13:18 a už jen těžko soupeře dožene. Slováci si totiž poradili i s Náchodem a aktuálně mají na Znojmo k dobru tři body a navíc jev základní části čekají ještě čtyři duely, zatímco Modré Slony jen dva.

Suverénní byl v Brně domácí celek, který si brousí zuby na mistrovskou trofej. Nejprve hravě přehrál oslabený Náchod, kterému se v prvním utkání zranil Mikuláš Martinec a proti Brnu nemohl nastoupit. Ve druhém zápase se Znojmem si pak Korfbal klub pohlídal nebezpečné bratry Toufary a po relativně kontrolovaném průběhu zvítězil o tři koše.

Sára Sahatciu (hráčka, Brno): „Proti Náchodu jsme čekali, že budeme mít víc problémů. Jelikož však soupeř proti nám už nastoupil v sedmi hráčích, tak jsme to měli zjednodušené. Hrát proti sedmi je nezvyklé a někdy to moc nejde, ale letos jsme už tak asi dvakrát hráli, takže jsme věděli, co dělat a fungovalo nám to. Měli jsme i slušnou úspěšnost střelby. Náchod se však ani v sedmi rozhodně nevzdal a vzdoroval tvrdě. Se Znojmem jsme letos už dvakrát hráli a nechtěli jsme připustit žádné komplikace. Víme, že když ubráníme bratry Toufary, tak soupeř nemá moc jiných zbraní. Na to jsme se zaměřili. První půle byla z naší strany dobrá, druhá už tolik ne. Asi nám trochu odešly síly a objevily se i nějaké rozepře s rozhodčími. I tak jsme naštěstí zápas kontrolovali.“

 

Slovenský výběr U19  - SK Plhov Náchod U19  17:11

Poločas: 9:8. Rozhodčí: Petr Šnajdr, Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Hrošovská Zuzana 4, Habániková Eva 3, Krajč Jakub 3, Ondrejec Oliver 3 - Nováková Klárka 6, Moc Jiří 2.

 

Brno, KK U19 - SK Plhov Náchod U19  21:8

Poločas: 9:2. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal, Petr Šnajdr. Nejlepší střelci: Čarvašová Veronika 4, Dlapa Marek 3, Němeček Martin 3, Sahatciu Sára 3 - Macková Lenka 2, Nováková Klárka 2, Štěpánová Jitka 2.

 

Slovenský výběr U19 - Modří Sloni YMCA Znojmo U19  18:13

Poločas: 9:4. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal, Petr Šnajdr. Nejlepší střelci: Peressényi Patrik 6, Habániková Eva 4, Ondrejec Oliver 3 - Toufar ml. Jan 5, Kočková Klára 3.

 

Brno, KK U19 - Modří Sloni YMCA Znojmo U19  16:13

Poločas: 12:8. Rozhodčí: Petr Šnajdr, Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Sahatciu Sára 6, Literová Anna 3, Lorenz Adam 3 - Toufar ml. Jan 6, Toufar Tomáš 3.

 

Tabulka:

1. Brno, KK U19                                     14           13           0             1             238:163                26

2. Prostějov, SK RG U19                         14           10           0             4             243:167                20

3. České Budějovice, KCC Sokol U19      16           10           0             6             228:192                20

4. Slovenský výběr U19                           14           8             0             6             225:214                16

5. Modří Sloni YMCA Znojmo U19            16           6             1             9             249:256                13

6. SK Plhov Náchod U19                         16           4             1             11           221:252                9

7. Brno, KK Nový Lískovec U19               14           0             0             14           84:244                  0

 


Komentáře

komentáře Disqus