Obhájce dorosteneckého titulu najel na vítězný mód. Dál válí Brno i Prostějov

České Budějovice, Brno a Prostějov. To jsou týmy, které naplno bodovaly při sobotním kompletním třetím kole dorostenecké extraligy. Brno sice porazilo znojemské korfbalisty až po obratu ve druhé půli, i tak dál drží stoprocentní bilanci a vévodí tabulce. Ve stejném miniturnaji v Moravském Krumlově dvakrát vyhrál i obhájce titulu z Českých Budějovic a zdá se, že se po počátečních problémech naladil na vítěznou notu. Výborně si pak doma počínal i Prostějov, jenž porazil Náchod i lehce Slovenský výběr a v tabulce se drží s jednou porážkou v závěsu za Brnem.

 

MINITURNAJ V MORAVSKÉM KRUMLOVĚ (pořadatel Znojmo)

Už to vypadalo, že na lídra přijde slabší chvilka, ten ji však zahnal. Dosud neporažené Brno v zápase se Znojmem o poločase prohrávalo o dva koše a schylovalo se překvapení, brněnští hráči se však nevzdali a po velkém obratu slavili nakonec celkem přesvědčivou výhru 16:12.

Ostatní duely miniturnaje v Moravském Krumlově už větší drama nenabídly. Nový Lískovec přijel opět v nekompletní sestavě a rozjetým soupeřům nemohl stačit. Do tempa se naopak dostali Krokodýli z Českých Budějovic. Nejprve zásluhou týmového výkonu přehráli domácí Znojmo a po povinné výhře nad Novým Lískovcem se vrátili do boje o přední příčky v tabulce. Aktuálně poskočili se třemi výhrami ze šesti zápasů na čtvrté místo tabulky.

Petr Pešák (trenér, České Budějovice): „První kolo jsme odehráli jen v sedmi a teď jsme se rozjeli. Oproti loňsku, kdy jsme vyhráli titul, nám chybí jen jeden hráč. Tým tedy má stále kvalitu. Navíc se už můžeme spolehnout na Rosťu Kortuse, který měl zraněný malíček. V Krumlově jsme měli pět holek, což je pro nás pohodový stav, můžeme i vystřídat. Znojmo má pár silných hráčů, ale my jsme je zlomili týmovostí. Od nás skóroval každý na palubovce. Nasadil jsem Rosťu Kortuse na nebezpečného Jana Toufara, aby se vynulovali. Rosťa to zvládl a navíc se sám střelecky prosadil. Znojmo kvůli tomu, že hraje jen asi na dva hráče, má dost čitelný systém. Samozřejmě jsou bratři Toufarové šikovní, ale za mě mají v týmu víc takových hráčů a je škoda, že je nevyužívají. Lískovec přijel jen v šesti a my věřili, že to zvládneme. Zpočátku se sice soupeř držel, poté jsme však získali převahu.“

 

Modří Sloni YMCA Znojmo U19 - České Budějovice, KCC Sokol U19  14:21

Poločas: 5:10. Rozhodčí: Ivan Vávra, Lukáš Pazourek. Nejlepší střelci: Toufar Tomáš 8, Kočková Klára 6 - Kortus Rostislav 5, Buzková Barbora 3, Němcová Tereza 3, Štěpánek Marek 3.

 

České Budějovice, KCC Sokol U19 -  Brno, KK Nový Lískovec U19  21:9

Poločas: 7:4. Rozhodčí: Lukáš Pazourek, Ivan Vávra. Nejlepší střelci: Kortus Rostislav 7, Kortus Daniel 4, Součková Lucie 4 - Paťorek Václav 5, Kubů Nela 2, Tolar Aleš 2.

 

Modří Sloni YMCA Znojmo U19 - Brno, KK U19  12:16

Poločas: 8:6. Rozhodčí: Ivan Vávra, Lukáš Pazourek. ŽK: Toufar J. (Znojmo). Nejlepší střelci: Toufar Tomáš 3, Toufar ml. Jan 3 - Literová Anna 6, Sahatciu Sára 6.

 

Brno, KK Nový Lískovec U19 - Brno, KK U19  6:19

Poločas: 2:9. Rozhodčí: Ivan Vávra, Lukáš Pazourek. Nejlepší střelci: Kubů Nela 3, Paťorek Václav 2 - Holík Vojtěch 7, Literová Anna 7.

 

MINITURNAJ V PROSTĚJOVĚ

Skvělý boj do posledních vteřin. Tak lze ve stručnosti charakterizovat nejdramatičtější utkání prostějovského miniturnaje. Slovenský výběr měl v duelu s Náchodem většinu utkání mírný náskok, v koncovce se však mohlo stát cokoli. Náchodští se přiblížili na dostřel jednoho koše a po zisku míče měl v rukou remízovou trefu Mikuláš Martinec. Ve dvou po sobě jdoucích pokusech v posledních vteřinách utkání však selhal a jeho tým tak zůstal bez bodu.

Králem miniturnaje se však stal domácí celek, který neměl výraznější problém s Náchodem ani se Slovenským výběrem. V černožlutém dresu se pak oba zápasy nejvíc vydařily dvojici Vojtěch Ošťádal a Martin Dušek, která dohromady nasbírala 25 zásahů. Druhý jmenovaný si  pak velmi dobře stojí i ve střelecké tabulce. Po šesti střetnutích mu s 26 koši patří čtvrtá příčka.

 

Denisa Kolářová (trenérka, Náchod): „V prvním utkání proti Prostějovu mě naši hráči trochu naštvali. Zdálo se mi, že rezignovali, že nechtějí zdaleka jako soupeř. Viděla jsem tam i určitou lenost porvat se o balón. Soupeř měl však několik pěkných útoků a je radost ledovat, když má třeba jedenáct střel v řadě. Zápas se Slováky byl otevřený do posledních vteřin. Soupeř nám sice zpočátku odskočil, jenže my se konečně zvedli a náskok smazali. Strašně mě mrzí, že Mikuláš Martinec neproměnil jednu ze dvou střel v posledních pěti vteřinách. Je to škoda, protože jsme dřeli a ve výsledku je pak jedno, jestli prohrajete o deset košů, nebo o jeden. Nevadí mi prohrát, když je soupeř lepší, tady tomu však tak nebylo.“

 

Prostějov, SK RG U19 - SK Plhov Náchod U19  17:12

Poločas: 11:7. Rozhodčí: Petr Šnajdr, Jan Paďouk. Nejlepší střelci: Dušek Martin 5, Ošťádal Vojtěch 5 - Martinec Mikuláš 5.

 

SK Plhov Náchod U19 - Slovenský výběr U19  16:17

Poločas: 9:9. Rozhodčí: Jan Paďouk, Petr Šnajdr. Nejlepší střelci: Nováková Klárka 6, Martinec Mikuláš 5 - Ondrejcová Ema 6, Peressényi Patrik 6.

 

Prostějov, SK RG U19 - Slovenský výběr U19  26:18

Poločas: 18:10. Rozhodčí: Petr Šnajdr, Jan Paďouk. Nejlepší střelci: Ošťádal Vojtěch 8, Dušek Martin 7, Bartošová Vendula 5 - Ondrejec Oliver 7, Habániková Eva 5.

 

Tabulka po 3. kole:

1. Brno, KK U19                                     6             6             0             0             101:63   12

2. Prostějov, SK RG U19                         6             5             0             1             99:71     10

3. Slovenský výběr U19                           6             4             0             2             101:90   8

4. České Budějovice, KCC Sokol U19      6             3             0             3             82:79     6

5. SK Plhov Náchod U19                         6             1             1             4             87:85     3

6. Modří Sloni YMCA Znojmo U19            6             1             1             4             88:93     3

7. Brno, KK Nový Lískovec U19                6             0             0             6             48:125   0


Komentáře

komentáře Disqus