Korfbalová reprezentace U17 zahájila přípravu

O víkendu proběhlo první soustředění hráčů U17, které nominovaly samotné kluby a reprezentační trenéři z nich pomalu budou vybírat ty nejlepší pro Světový pohár U17. Ten se koná na konci června v holandském Eindhovenu.

Celkem se soustředění zúčastnilo 38 hráčů a hráček z devíti korfbalových klubů. Nejvíce účastníků měl SK RG Prostějov, který dodal hned 11 hráčů. Dále měli zastoupení Korfbal klub Brno (9), SK Plhov Náchod (6), MS YMCA Znojmo (4), SK Respo Kutná Hora (3), VKC Kolín (2), KK Nový Lískovec (1), TJ Sokol Koblov (1) a KCC Sokol České Budějovice (1). Hráče čekal nejen tréninkový program, ale měli možnost shlédnout i vyvrcholení ME hráčů U21, které se konalo v blízkém Prostějově.

První trénink hráči absolvovali v pátek večer (20:30-22:30), kdy se měli všichni hráči předvést v mini turnaji 4 náhodných týmů. Trenéři tak měli možnost sledovat jak na tom hráči jsou. V sobotu čekal všechny velmi dlouhý a náročný program. Vzhledem k tomu, že reprezentace U21 hrála své utkání již v 10:15 a trenéři U17 nechtěli přijít o ranní tréninkovou jednotku, tak se první polovina hráčů sešla v hale již v 7:30 a druhá v 8:30. Tento ranní trénink byl zaměřen především na techniku zakončení. Po tréninku následoval rychlý přesun do Prostějova, kde vrcholila příprava na zápas Česká republika - Katalánsko o konečné 7. místo. Následoval zápas o 5. místo Maďarsko - Portugalsko, 3. místo Anglie - Německo a vrcholem dne bylo shlédnutí finále Holandsko - Belgie. Večerní program byl velmi dlouhý a to hlavně pro trenéry. Ty totiž čekal blok 19:00-22:00. Hráči byli opět rozděleni do dvou skupin. Věnovali se postavení v obraně, zakládání útoku a trenéři je nabádali, aby se nebáli zakončovat. Kdo si myslel, že si v neděli pospí, tak měl smůlu. Snídaně v 7:00 a trénink 8:00-10:00. Ten byl opět více zaměřen na útočnou souhru ve 4:0 či 3:1 kolem koše a využití druhé šance ke skórování.

Celý víkendový blok byl zakončen závěrečným hodnocením, kde měli hráči i trenéři možnost probrat své poznatky a připomínky. Po této krátké schůzce zakončené obědem byli všichni hráči pozváni na další soustředění, které se koná v listopadu.


Komentáře

komentáře Disqus