Čtvrtfinálový soupeř české reprezentace – Belgie

Postupový pavouk přidělil české korfbalové reprezentaci do boje o postup mezi nejlepší čtveřici tohoto světového šampionátu velmi těžkého soupeře v podobě Belgie. Belgie je historicky druhou nejúspěšnější zemí, když na Mistrovství Světa nikdy neskončila hůře než na stříbrné pozici a může se jako jediná země kromě Nizozemska pyšnit světovým titulem, který získala v roce 1991 na MS v domácím prostředí.

 

Mezi největší hvězdy současného kádru Belgie, který vede bývalý reprezentant Detlef Elewaut společně s nizozemským asistentem Johannisem Schotem, který ještě v loňském roce hrál za nizozemský velkoklub PKC Papendrecht, patří Jari Hardies, Shiara Driesen, v nizozemské Korfballeague působící Jordan de Vogelaere či Brent Struyff, který dokázal pro Belgii vystřelit zlatým košem senzační titul na evropském šampionátu jednadvacítek v Olomouci v roce 2014. Na právě probíhajícím turnaji je právě Brent Struyff aktuálně nejlepším střelcem Diamonds s patnácti koši.

Česká republika dokázala Belgii na seniorské úrovní porazit pouze jedenkrát v historii, když na ME 2002 vyhrála 20:19. Je zajímavé, že tento historický počin pamatuje kromě trenéra Ivo Kracíka, který odehrál necelý první poločas tohoto souboje i nestárnoucí Lenka Faltýnková, která již v tomto roce patřila mezi základní stavební kameny reprezentačních výběrů. 


Komentáře

komentáře Disqus