U17: Nominační soustředění

Naposled před odjezdem na Světový pohár v Eindhovnu se reprezentace do 17 let setkala na soustředění v Kostelci na Hané. Současně s tím také probíhaly finálové souboje Superligy.
Jako klasicky se začalo večerním tréninkem zaměřeným zejména na střelbu a na různé útočné akce.
V sobotu se Ačko s Bčkem poprali o postup do konečného boje o 5. místo, v neděli pak oba celky sehrály svá finálová utkání.
Na závěr se všech 21 účastníků dozvědělo, kterých 8 dívek a 8 chlapců pojede do Eindhovenu reprezentovat Českou republiku.

U17 „A“ : U 17 „B“ 20:16 (4:3, 7:4, 15:10)
A:         Útok: Klárka Nováková, Katka Nevludová, Adam Lorenz, Jirka Kohl                 
            Obrana: Lucka Šrůtová, Terka Němcová, Marek Štěpánek, Rosťa Kortus
B:         Útok: David Vlček, Fanda Valenta, Anička Drobníková, Šárka Juklová
            Obrana: Jitka Štěpánová, Vendy Bartošová, Pepa Valenta, Dan Kortus

Začátek utkání byl na obou stranách poměrně nervózní. Ani jeden z týmu nebyl schopný dát koš přímo ze hry, pouze z penalt. Až „Ačko“ v 6. minutě odskočilo na 3:1 díky dlouhým útokům a mnoha, byť ne tak úspěšným, střelám. Naopak „Bčko“ mělo své útoky dost krátké, protože o míč přišli většinou hned po první střele. Postupem času se hra na obou dvou stranách zlepšovala. „Bčko“ dokázalo využít chyb a šancí, které jim jejich soupeři připravili, že se pár minut před koncem celého zápasu dostali na rozdíl pouhých dvou košů. Jejich reprezentační spoluhráči si však pohlídali celkové skóre a zvítězili poměrem 20:16

Nejlepší střelci: Klárka Nováková (4 koše), Vendy Bartošová, Šárka Juklová (3 koše)

 

U17 „B“ : Respo 17:13 (3:2, 5:8, 8:12)

Útok: Martin Dušek, Pepa Valenta, Šárka Juklová, Ema Vanclová
Obrana: Fanda Valenta, Dan Kortus, Anička Drobníková, Martina Dvořáková

Jak jsme po celou dobu Superligy zvyklí, Bčko opět prokázalo svou touhu bojovat a hrát s velkým nasazením. Ze začátku měli plno střeleckých šancí, bohužel druhá čtvrtina se obraně moc nepovedla. Zejména začátek byl takový unavený, soupeř zvýšil tlak a dostal se do vedení o 3 koše. Ani po poločase se herní projev moc nezlepšil. Mladí reprezentanti chtěli strašně moc utíkat na donášky, což si Respáci pohlídali a nepustili je do žádných velkých akcí. Poslední část se však vydařila. Mladí dokázali, že chtějí vyhrát sedmé místo, zlepšovali se jak v úspěšnosti zakončení, tak i v obraně. Pár minut před koncem byl stav vyrovnaný 13:13. A v průběhu závěrečných pěti minutách ještě několikrát úspěšně skórovali, dostali se na celkový stav 17:13 a vybojovali 7. místo v prvním ročníku Superligy.

Nejlepší střelci: Dan Kortus, Šárka Juklová (4 koše)

 

U17 „A“ : Spice Team 12:17 (2:2, 5:8, 8:13)

Útok: Adam Lorenz, Jirka Kohl, Klárka Nováková, Lucka Šrůtová
Obrana: Káťa Nevludová, Vendy Bartošová, Marek Štěpánek, Rosťa Kortus

Ačko do zápasu o 5. místo vlítlo se vší silou. Doskakovali míče a nenechali se rozhodit ani pomocnou silou, kterou si Spice team povolal – Briana Koppelaara z holandského PKC. Ze začátku to byl celkově vyrovnaný boj, klíčová byla asi až 16. minuta utkání, kdy se Spice teamu poprvé podařilo využít chyb v naší obraně a utekl tak o tři koše. Herně „Ačko“ na Spice mělo, problém byl pouze v neproměňování střel. A že jich bylo mnoho. Stačilo šance zúročit, protivníka potrápit a ještě mu konečné vítězství sebrat. Bohužel se tak nestalo a „A“ tým tak skončil na 6. místě.

Nejlepší střelec: Rosťa Kortus (4 koše)

 

I přes celkově vyrovnané vzájemné sobotní soupeření a bez ohledu na výsledek Superligy trenéři museli učinit důležité rozhodnutí. A to, koho vezmou s sebou na Světový Pohár do Eindhovenu. Slavnostní vyhlášení všech nominovaných proběhlo v poločase finále mezi Alligators a Banány.

Nominovaní jsou: Klára Nováková (Náchod), Tereza Němcová (Kutná Hora), Lucie Šrůtová (Náchod), Kateřina Nevludová (Č. Budějovice), Vendula Bartošová (Prostějov), Anna Drobníková (Brno), Jitka Štěpánová (Náchod), Šárka Juklová (Kutná Hora), Jiří Kohl (Brno), Rostislav Kortus (Č. Budějovice), Adam Lorenz (Brno), Jakub Šťastný (Kutná Hora), Marek Štěpánek (Č. Budějovice), Josef Valenta (Prostějov), Daniel Kortus (Č. Budějovice), František Valenta (Prostějov).


Komentáře

komentáře Disqus