Školní korfbal v Kutné Hoře a Červených Pečkách

Včera se konaly ukázkové hodiny tělesné výchovy na dvou školách ve středních Čechách. Pod vedením reprezentačního trenéra Ivo Kracíka si korfbal vyzkoušelo téměř sto dětí na dvou základních školách. Již podruhé navštívil reprezentační trenér a ambasador Školního korfbalu Ivo Kracík Základní školu Hůrka v Kutné Hoře, kde mu děti s radostí ukazovaly, co se naučily a jaký pokrok udělaly. 

To Základní škola Červené Pečky, která se nachází jen několik kilometrů od korfbalové bašty minulosti Kolína, se s korfbalem seznámila úplně poprvé a žáci ukázali skvělé sportovní výkony a během jedné vyučovací hodiny se naučili střílet na korfbalový koš, seznámili se se základními pravidly a korfbal si úspěšně zahráli. Vedení školy využilo nabídky Českého korfalového svazu a v rámci projektu Školního korfbalu si bezplatně zapůjčilo potřebné korfbalové vybavení - tedy výškově nastavitelné korfbalové koše a korfbalové míče.

V příštím školním roce se jistě můžeme těšit, že korfbal ve středních Čechách bude zase vzkvétat, neboť o zapojení do projektu Školního projektu projevilo zájem několik dalších škol z nedalekého okolí.

Více o projektu školního korfbalu najdete na webu www.skolni.korfbal.cz, případně na facebookovém profilu školního korfbalu.


Komentáře

komentáře Disqus