Vládci starších žáků znovu předvedli remízový boj. V Brně zakleli koše

Třetí kolo starších žáků okořenil vzájemný duel obou týmů brněnského Korfbal klubu

Druhý střet v sezoně, podruhé vyrovnané skóre. Zápas mezi vedoucími týmy nejvyšší korfbalové soutěže starších žáků Kutnou Horou a Znojmem opět nabídl remízu. Středočeši tak jsou dosud jediný celek, který o body dokázal Modré Slony okrást. Ve druhém miniturnaji se pak dařilo Prostějovu, který zdolal brněnské áčko i béčko.

MINITURNAJ V KUTNÉ HOŘE

Vypjatý zápas skončil stejně jako letošní první vzájemný duel. V polovině října zápas mezi staršími žáky Znojma a Kutné Hory skončil 7:7, v neděli sice nabídl více košů, ale výsledek stejný – remízu 13:13. Ještě v poločase vedl první celek tabulky Znojmo o dva koše, domácí však zabrali a urvali alespoň jeden bod.

Kutnohorské Respo si ve druhém klání poradilo i poměrně hladce s Náchodem a z domácího miniturnaje si odvezlo stejně jako Znojmo tři body za jedno vítězství a remízu. Pořádný příděl si naopak z nedalekého města dovezl opět mladý a nezkušený tým Kolína. Ve dvou zápasech schytal 61 košů a stále čeká na první výhru.

Lenka Toufarová (trenérka, Znojmo): „Těším se konečně na domácí miniturnaj. K zápasu s Kutnou Horou se nechci příliš vyjadřovat. Řeknu jen to, že soupeř hrál opravdu tvrdě. Vím, že korfbal už zdaleka není bezkontaktní sport, ale tohle bylo na mě moc. Děcka vedu k tomu, že jde o sport a že úmyslně faulovat nemají. S Kolínem jsme si pěkně zastříleli, ale soupeře nechci shazovat. Na to, jak jsou mladí, jsou dost šikovní. Jestli u korfbalu vydrží, tak to za dva roky bude o něčem jiném.“

Jakub Šťastný (hráč, Kutná Hora): „V prvním zápase s týmem Znojma jsme si velmi dobře uvědomovali ofenzivní sílu našeho soupeře, a tudíž cílem bylo důslednou obranou eliminovat jejich střelu z dálky a být v předobraně aby nám nestavěli asistenty. V úvodu utkání se nám toto úplně nedařilo plnit a soupeřům jsme nabídli více prostoru než bychom chtěli. Soupeř dokázal trestat pěknými koši z dálky. Poločasový stav 7:5 však neznamenal nic nedosažitelného. Do druhého poločasu jsme vstoupili více koncentrovaně, což nám v poslední čtvrtině přineslo vyrovnání. Koncovka zápasu byla velmi dramatická a nakonec si myslím, že remíza je pro oba týmy spravedlivá. Co se týče tvrdosti naší hry tak situaci neshledávám nijak dramatickou. V zápase byla jedna ostřejší situace, ale hráčka byla napomenuta rozhodčím a poté už bylo vše v pořádku. Je samozřejmé, že tým chce vyhrávat a pokud si hráči Znojma nejsou schopni s naší tvrdší hrou poradit, tak je to jen známka dobré taktické připravenosti našeho týmu. Vždyť nikdo jiný krom nás zatím nebyl schopen Znojmu sebrat nějaké body. Druhý zápas proti Náchodu byl pro nás veliké trápení. Hra proti sedmi nám dělá veliké problémy a Náchod byl dobře připraven. Dlouhou dobu se naše čtyřka nebyla schopna proti jejich trojce prosadit a padalo málo košů. Nakonec to nějak dopadlo a body jsou naše.“

Kutná Hora, SK Respo U16 - Modří Sloni YMCA Znojmo U16  13:13

Poločas: 5:7. Rozhodčí: Jiří Šuhaj. Nejlepší střelci: Šťastný Jakub 5, Juklová Šárka 3, Novák Matěj 2 - Kočková Klára 5, Pavlíčková Jitka 3, Cejpek Martin 2, Křupal Patrik 2.

Kolín, VKC U16 - Modří Sloni YMCA Znojmo U16  13:37

Poločas: 8:18. Rozhodčí: Jan Paďouk. Nejlepší střelci: Vedral Štěpán 5, Jiroudková Markéta 4 - Křupal Patrik 8, Cejpek Martin 6, Křupal René 4, Toufar Tomáš 4.

Kutná Hora, SK Respo U16 - SK Plhov Náchod U16  12:6

Poločas: 6:4. Rozhodčí: Jiří Šuhaj. Nejlepší střelci: Šťastný Jakub 5, Dabrowski Karol 2, Novák Matěj 2, Němcová Tereza 2 - Nováková Klárka 2, Schmidtová Tereza 1, Vanclová Ema 1, Zítko Lukáš 1, Štěpánová Jitka 1.

SK Plhov Náchod U16 - Kolín, VKC U16  24:2

Poločas: 13:0. Rozhodčí: Jiří Šuhaj. Nejlepší střelci: Vanclová Ema 8, Netolický Martin 6, Štěpánová Jitka 5 - Grimmerová Natálie 1, Vedral Štěpán 1.

MINITURNAJ V BRNĚ

Vyloupili Brno. Prostějovští korfbalisté na jihu Moravy vyzráli na domácí A tým i rezervu a z Brna si odvezli všechny čtyři body. V brněnské hale v Maloměřicích jakoby někdo zaklel oba koše. Ve všech třech zápasech padlo velmi málo košů a v zápase mezi domácím elitním výběrem a Prostějovem dokonce diváci viděli jen osm přesných tref.

V bratrovražedném souboji mezi oběma brněnskými družstvy se podle předpokladů radovalo áčko. V tabulce by se však svěřenci Petera Bušíka viděli o něco výš, hlavně tedy aspoň první tým.

Aneta Lešanská (trenérka, Prostějov): „V prvním utkání s brněnským béčkem jsme přizpůsobili sestavu soupeři. Nasadili jsme mladší hráče, kteří se jindy na palubovku tak často nedostanou. Zápas však zvládli velmi dobře, všem se docela dařilo. S brněnským áčkem logicky šlo o těžší duel, do kterého jsme nasadili nejsilnější sestavu. Zápas byl hodně o obraně. Neřekla bych, že nabídl málo šancí, spíš se neproměňovaly. Z dosavadních osmi zápasů jsme třikrát prohráli, z toho dvakrát v prvním kole. Máme dost nováčků, kteří si na korfbal potřebují zvyknout. Neřekla bych, že v soutěži je vyložený favorit. Ani dosud poměrně suverénní Znojmo není rozhodně neporazitelné.“

Brno, KK U16 B - Prostějov, SK RG U16  3:12

Poločas: 1:5. Rozhodčí: Dominika Drábková. Nejlepší střelci: Ehrenbergerová Andrea 1, Němeček Martin 1, Vojnová Sofie                1 - Bartošová Vendula 3, Vaková Adéla 3, Valenta František 3.

Brno, KK U16 A - Prostějov, SK RG U16  3:5

Poločas: 1:2. Rozhodčí: Dominika Drábková. Nejlepší střelci: Herbstová Zuzana 1, Čarvaš Dominik 1, Čarvašová Veronika 1 - Valenta František 2, Bartošová Vendula 1, Dvořáková Martina 1, Vaková Adéla 1.

Brno, KK U16 B - Brno, KK U16 A  6:8

Poločas: 4:4. Rozhodčí: Dominika Drábková. Nejlepší střelci: Němeček Martin 4, Ježková Karolína 1, Vojnová Sofie 1 - Čarvaš Dominik 3, Kozel Ondřej 2, Čarvašová

Tabulka po 3.kole:

1. Modří Sloni YMCA Znojmo U16               8             6             2             0          173:96   14

2. Kutná Hora, SK Respo U16                     8             5            2            1            110:62  12

3. Prostějov, SK RG U16                             8             5            0            3            92:71    10

4. Brno, KK U16 A                                       6             3            0            3            89:59    6

5. SK Plhov Náchod U16                             6             2            0            4            80:96    4

6. Brno, KK U16 B                                        6             1            0            5            41:83    2

7. Kolín, VKC U16                                        6             0            0            6            24:142  0


Komentáře

komentáře Disqus