EKC2018 #09 - soupeř - Německo

Posledním soupeřem, se kterým Česká republika změří síly v základní skupině, bude dnes od 18.15 Německo, které na tomto turnaji zůstává neporaženo, když včera dokázalo senzačně porazit obhájce stříbrných medailí z Belgie. Němci bojovali příkladně celý zápas a využili plně toho, že Belgie nenastoupila k zápasu s tím nejlepším týmem a svá střídání belgický trenér odkládal až do poslední čtvrtiny, kdy už nadšeně hrající Němce zastavit nedokázal.

Češi v zápase proti Německu již nemají co ztratit ani získat a je jasné, že v základní skupině skončí na posledním místě a bude je zítra, místo volného dne, čekat extra barážový zápas (pravděpodobně se Slovenskem, i když teoretickou šanci má i Irsko či Francie) o to, zda zůstanou v elitní osmičce a vyzvou ve čtvrtfinále domácí Nizozemsko či se propadnou do skupiny o 9.-15.místo.

Německý tým, který má po dvou zápasech již předem zajištěno prvenství ve skupině, se opírá zejména o výborné střelce z pánské poloviny družstva, když včera proti Belgii excelovali mladíci Steffen Heppekasen a David Liepold, kteří zaznamenali devět (resp. sedm) košů a vyšvihli se na třetí a čtvrté místo průběžné tabulky nejlepších střelců.


Komentáře

komentáře Disqus