EKC2018 #03 - soupeř - Belgie

Dnes večer ve 20:00 nastoupí naše reprezentace v nizozemském městě Drachten k prvnímu zápasu na vrcholné akci tohoto roku, kterým je bezpochyby Mistrovství Evropy. Po slavnostním zahájení, které proběhne současně ve dvou halách v 19,15 v Gorredijku a Drachtenu, nastoupí naši reprezentanti proti jednomu z favoritů celého turnaje – proti Belgii.

Belgický výběr prošel po minulém ME velkou obměnou, když trenérskému kormidlu se vrátil Detlef Elewaut, který dvě sezóny působil na lavičce nejslavnějšího nizozemského klubu PKC Papendrecht. Asi největší hvězdou současné reprezentace Belgie je Brent Struyff, který působil i nizozemské nejvyšší soutěži Korfblleague a předtím dokázal rozhodnout finálový zápas proti Nizozemsku na ME U21 2014 v Olomouci, což je považováno za historický okamžik a sám Brent to v rozhovorech několikrát zmínil. 

Kapitánem belgických Diamonds je čtyřiatřicetiletý David Peeters, který oznámil, že po tomto šampionátu ukončí svou dlouhou reprezentační kariéru, v níž zažil i velké finále ME 2010 ve vyprodané rotterdamské hale Ahoy či finále MS 2015 před zraky belgického krále Philipa.


Komentáře

komentáře Disqus