Příprava seniorského týmu na Mistrovství Evropy vrchlolí

O víkendu 21.9.-23.9.2018 proběhlo třetí přípravné setkání širšího výběru seniorské reprezentace pro ME v Nizozemí, které proběhne v termínu 13.10.-20.10.2018. Soustředění mělo dvě stěžejní témata, co se týká hry – komunikace mezi hráči na hřišti a spolupráce hráčů pod košem. Pokud jde o komunikaci, tak je velmi důležité sladit hru hráčů z různých klubů. Toto je asi nejtěžší úkol každého reprezentačního trenéra. Hráči mají své návyky z jednotlivých klubů a ty jsou většinou odlišné od návyků jiných hráčů. Pozitivní zprávou je, že na hráčích bylo vidět trénink od tréninku, že si lépe a lépe rozuměli. Pokud jde o práci pod košem, tak zde byly položeny zatím první základy a další pilování této herní situace bude následovat na dalších soustředěních. Na soustředění byl jeden den přítomen opět Vítek Hovorka (externí kondiční trenér), takže kromě herních prvků dostali hráči další informace, jak pracovat na fyzické stránce přípravy.

Trenéři už v přípravě myslí i na častější regeneraci a relaxaci. Přece jen poslední dva měsíce jsou pro hráče nadstandardně fyzicky náročné a pro optimální nastavení pro Mistrovství Evropy je důležitý i odpočinek a nabytí energie. Proto i na soustředění v Nymburce byl zařazen wellness a bazén. Pro následující soustředění v Třeboni tedy není plánována jen taktická příprava, ale i další relaxace a rehabilitace.

Finální nominace na turnaj bude podle informací realizačního týmu oznámena na následujícím soustředění v Třeboni, tedy příští víkend.

Další soustředění a příprava je naplánována takto:

  • 28.9.-30.9.2018 soustředění v Třeboni
  • 6.10.-7.10.2018 přípravné zápasy v Amsterdamu 
  • 10.10.2018 v dopoledních hodinách odjezd na Mistrovství Evropy
 

Komentáře

komentáře Disqus