Víkendový reprezetační turnaj v Polsku

Víkendový výjezd do čtvrtého největšího polského města a současně i jednoho z nejstarších polských měst Wroclawi zahájila česká reprezentace v sobotu dopoledne tréninkem. Odpoledne se český výběr v prvním zápase střetl s pořádajícím týmem, tedy týmem Polska. Po pozvolném rozjezdu kterému také odpovídalo poločasové skóre, nakonec český tým zvítězil poměrně jasně 28:8 (9:6). V druhém sobotním utkání nastoupili čeští hráči a hráčky proti tradičnímu rivalovi z Německa. Byla to bitva jako vždy. Vzhledem k urputným obranám na obou stranách bohužel nepadlo moc košů a celkové skóre na konci zápasu bylo 13:14 (6:7) ve prospěch německého týmu.

V neděli po obědě čekal reprezentaci znovu souboj s Německem. Opět se jednalo o dramatický souboj, znovu padalo málo košů a bohužel opět ve prospěch německého týmu - celkové skóre zápasu 11:15 (7:9). Stejně jako v sobotním zápase dominovali na obou stranách důrazné obrany. Bohužel se ukázala naše největší slabina, kterou je proměňování šancí. Vzhledem k tomu, že po zapase s Německem byla na hráčích patrná únava, zápas s Polskem trval pouze 2 x 10 minut a tomu také odpovídal výsledek 12:11.

Jak viděl celý výjezd reprezentační trenér Ivo Kracík si můžete přečíst na následujících řádcích: "Do Polska jsme odjížděli bez zápasového vytížení a s nekompletní sestavou způsobenou několika zraněními, tak mě moc zajímalo, jak si hráči poradí se silným německým týmem, který přijel kompletní a navíc jejich soutěž skončila před týdnem. V prvním zápase s Polskem jsme se pomalu rozjížděli, ale nakonec to bylo jednoznačné vítězství. Spíš mě ale zajímalo, jak si hráči budou na hřišti rozumět, jak budou zakládat útoky a co dovolí soupeři v obraně. To vše jsme totiž potřebovali pro další zápas s Německem. Všechny zmíněné věci nám vesměs fungovali, ale nic navíc jsme nedokázali přidat. Obrana šlapala na výbornou a to byl pro mě důkaz, že si hráči věří. Tuhle sebedůvěru budeme potřebovat na ME. Na druhou stranu nám v útoku chyběli hráči, kteří by individuálně vynikali. Nakonec jsme smolně prohráli o koš. Remíza by tomu zápasu slušela více.  Druhý den nás ráno opět čekali Němci s obměněnou sestavou. I my jsme udělali pár změn. Ty ovšem nevedly k úspěchu a my jsme rychle prohrávali o 4 koše. Opět jsme hledali střelce ve svých řadách, ale bohužel jsme se museli na každý koš hodně nadřít. Zápas skončil porážkou právě o ty 4 koše. Poslední zápas s Polskem následoval hned 20 min po skončení. Na hráčích byla vidět znát velká únava a byl to zápas o morálce. Nakonec jsme ho vyhráli, ale pouze o koš. Přípravné zápasy to byly moc užitečné a věřím, že z nich budeme čerpat na ME v říjnu v Nizozemsku."

Jedinou možností veřejného stravování v nedělní sváteční den ve Wroclavi byl místní McDonadls. Stal se tak poslední zastávkou reprezentatnů před cestou zpět domů.

Foto a další podrobnosti z víkendové přípravy najdete na našem facebookovem profilu https://www.facebook.com/pg/cesky.korfbal/photos/?tab=album&album_id=10156307986847403.


Komentáře

komentáře Disqus