Další brněnská základní škola projevila zájem o korfbal

V uplynulých 2 týdnech se uskutečnily ukázkové dny na ZŠ Svážná v Brně, která projevila zájem o projekt školního korfbalu pro své žáky.

O ukázkové hodiny korfbalu projevil zájem místní nový tělocvikář, pan učitel Filip Šolc. S korfbalem se setkal na svém předchozím působišti na ZŠ Bosonožské, kde měl korfbal na starost právě jeho bratr Martin Šolc. Po přesunu na novou školu se pan Šolc ozval zástupcům školního korfbalu se zájmem o korfbalový materiál pro svou školu. ZŠ Svážná disponuje velkým sportovním areálem s umělou trávou, atletickým oválem a tartanovým hřištěm, kromě toho má i 2 tělocvičny. Proto se na této škole prostor pro korfbal určitě najde.

Byly domluveny 2 ukázkové dny, které se uskutečnily v pondělky 14. a 21. května. V průběhu těchto 2 dnů se ke korfbalu dostalo 11 tříd z prvního stupně a korfbal zaujal nejen žáky, ale taktéž vyučující z prvního stupně, kde hodiny tělocviku vedou třídní učitelé a učitelky. Kromě těchto 2 ukázkových dnů pro žáky prvního stupně se uskuteční ještě jeden ukázkový den pro žáky druhého stupně. Pan učitel Šolc by měl také zájem o otevření školního kroužku od začátku nového školního roku a zapojení se do soutěže pro brněnské základní školy v rámci Školního korfbalového poháru.


Komentáře

komentáře Disqus