První semifinále dorostu? Drama i klopýtnutí favorita

Hráči KK Brno si užili vítězný návrat

Závěrečná řež vypukla i v dorostenecké kategorii. Do semifinálových bojů nejvyšší dorostenecké korfbalové soutěže výhrou vykročily týmy brněnského Korfbal klubu, který těsně zdolal Šenov, a Nového Lískovce, jenž na domácí palubovce přehrál vítěze základní části Náchod. V sériích na dva vítězné zápasy tak oba brněnské celky udělaly výrazný krok k finálovému klání. Příští víkend jsou na programu duely v Brně a v Náchodě, když se nerozhodne ve druhém vzájemném střetnutí, následuje ihned třetí utkání.

SEMIFINÁLE V HAVÍŘOVE

Boj na krev, napětí až do konce a hra v tempu. Přesně to se očekává do zápasů v play off a semifinále v Havířově tyto atributy splnilo. Domácí Šenov s Korfbal klubem sehrál vyrovnanou partii, která byla otevřená až do konce. Vyhrát mohl kdokoli, štěstí se však přiklonilo k Brňanům, kteří zvítězili 13:12. „Byly to velké nervy až do konce a z naší strany šlo o vybojovaný zápas. Do domácích střetnutí teď můžeme jít v klidu,“ ulevila si brněnské opora Vendula Jemelíková.

Šenov na mírného favorita na začátku zatlačil a brzy se ujal vedení, které poměrně dlouho udržoval. Brňanům se však přece jen podařilo náskok smazat a tři minuty před koncem vedli už o tři koše. Domácí se však nevzdali a minutu před koncem ztráceli jen jeden zásah, na víc se však už nezmohli. „Soupeř se na nás výborně připravil a vlétl na nás. Na konci se mohlo stát cokoli. Můžeme být v klidu, na druhou stranu nesmíme za týden nic podcenit. Šenov ukázal, že hrát umí. Když se jeho hráčům daří, jsou velmi nebezpeční,“ varovala Jemelíková. V Brně se v maloměřické hale hraje v sobotu od půl čtvrté odpoledne, případný třetí zápas je pak na programu od pěti hodin.

Šenov, KC - ZŠ U19 : Brno, KK U19  12:13

Poločas: 7:7. Rozhodčí: Petr Šnajdr. ŽK: Lorenz (Brno). Nejlepší střelci: Holubčíková Kristýna 4, Vernarská Vendula 3, Hák Michael 2 - Kovář Filip 4, Sahatciu Sára 3, Dlapa Marek 2, Jemelíková Vendula 2.

Stav série: 0:1

SEMIFINÁLE V BRNĚ

Papírových předpokladů se nezalekli. Dorostenci Nového Lískovce ukázali, že v plné sestavě se mohou měřit s každým. V prvním semifinále na to doplatil vítěz základní části Náchod, který si z Brna odvezl porážku 14:18. „Podle tabulky jsme měli být sice horší tým, jenže nám se základní část moc nepovedla. V poslední době se nám však i díky návratu některých hráčů do sestavy daří a potvrdili jsme to i nyní. Rozhodně však nešlo o jasnou záležitost. Hrál se vyrovnaný a fyzický korfbal. Do Náchoda jedeme hrát jen jeden zápas,“ vybízel k rychlému postupu do finále spokojený kouč Nového Lískovce Jakub Pernica.

Domácí si od začátku utkání vypracovali lehký náskok a tlaku soupeře odolali až do konce. „Soupeřům se střelecky dařilo, my jsme kazili nahrávky a při střelbě uspěla jen Klára Nováková. To je na bojovného soka málo. Příští  duel bude u nás v Náchodě, tak ho musíme zvládnout tak, jak jsme hráli po většinu sezony - rychle a střelecky úspěšně. Uděláme pro to maximum,“ vyhlásila bojovně náchodská trenérka Denisa Kolářová. V Náchodě se v hale Rubena hraje taktéž v sobotu od jedenácti hodin dopoledne, případný rozhodující souboj se uskuteční o tři hodiny později.

Brno, KK Nový Lískovec U19 : SK Plhov Náchod U19  18:14

Poločas: 7:4. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Cupáková Markéta 4, Jiřička Martin 3, Smetana Lukáš 3, Tolar Aleš 3 - Nováková Klára 5, Šmíd Filip 3, Nováková Michaela 2.

Stav série: 1:0


Komentáře

komentáře Disqus