První kolo žákovské nadstavby napovědělo: uspět může každý

Nikdo nemá nic jistého. Hned první kolo dvou nadstavbových skupin nejvyšší korfbalové soutěže starších žáků ukázalo, že se ve vyrovnaném poli může stát cokoli. Po dlouhé pauze se sice podle předpokladů dařilo nejvíc vítězi základní části Brnu, které vyhrálo oba zápasy, jenže to nemělo vůbec jednoduché. V nižší skupině, která bojuje o jednu vstupenku do zápasu o bronz, si všechny tři týmy připsaly po jednom úspěchu.

VYŠŠÍ NADSTAVBA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

Jsou tři, na kýžené finále však dosáhnou jen dva. A může ho mít kterýkoli z nich. První konfrontace elitních tří týmů soutěže totiž nabídla drama v každém utkání. Z nepínavých bitev nakonec vyšlo nejlépe favorizované Brno, které nejprve přehrálo domácí České Budějovice 12:9 a poté v infarktové koncovce udrželo vedení 12:11 nad Prostějovem.

Na Hanáky zbyl na jihu Čech Černý Petr. Po jednokošové prohře s Brnem je totiž stejný osud potkal i ve střetnutí s domácím celkem, se kterým padli 12:13.

Peter Bušík (trenér, Brno): „Úvodní kolo bylo velmi vyrovnané. Ani my nemáme zdaleka nic jistého. Začali jsme dost zle a s Budějkami jsme po chvilce prohrávali 1:3. Pak jsme naštěstí otočili na 7:3 a náskok si udržovali. Na konci nám asi trochu docházely síly, protože to nebylo ono. Prostějov jsme asi trochu podcenili, protože jsme s ním prohrávali 3:5. Šlo o napínavý zápas až do konce, soupeř měl půl minuty na to, aby duel vyrovnal, což se mu nepodařilo. Očekávám drama v každém nadstavbovém kole. Tým máme kompletní, akorát jsme toho moc nenatrénovali. Absolvovali jsme jen jednu teambuildingovou akci a nyní se musíme opět víc vrhnout do tréninku.“

České Budějovice – KK Brno 9:12

Brno – Prostějov 12:11

České Budějovice – Prostějov 13:12

(pozn.: výsledky pořadatel v době uzávěrky článku nevložil do systému)

NIŽŠÍ NADSTAVBA VE ZNOJMĚ

Medaili chce každý. To šlo vidět hned v úvodním měření sil v horší nadstavbové skupině. Všechny tři týmy se rvaly od začátku o co nejlepší pozici a stejně jako ve vyšší nadstavbě se dá očekávat, že se bude bojovat až do konce.

V atraktivních utkáních si každý z týmů připsal po jedné výhře a prohře. Nejprve si domácí Modří Sloni poradili 11:6 s Náchodem, pak Kutná Hora ztratila nadějně rozjetý zápas se stejným sokem 9:14 a hrací den zakončila výhra12:8 kutnohorských korfbalistů nad Znojmem.

Miloslava Mensová (trenérka, Kutná Hora): „Po úvodních dvaceti minutách s Náchodem byl stav 6:3 pro nás, o výsledku však nebylo rozhodnuto. Náchod totiž do druhého poločasu nastoupil zdaleka odhodlaněji a to se podepsalo i na konečném výsledku. Oba týmy si dokázaly vytvořit pěkné šance, ale my měli problém je proměnit. A neselhala nám jen střelba, postrádali jsme i koncentraci a Náchod toho využil. S domácími jsme si to naštěstí pohlídali až do konce. Boj o čtvrté místo nebude jednoduchý. Všechny tři týmy jsou poměrně vyrovnané a je u nich vidět chtění dostat se do bojů o třetí místo. Myslím, že rozhodne to, jak jsou týmy připraveny. My pro to uděláme maximum.“

Modří Sloni YMCA Znojmo U16 : SK Plhov Náchod U16  11:6

Poločas: 5:3. Rozhodčí: Petr Báder. Nejlepší střelci: Pavlíčková Jitka 4, Kočková Klára 3 - Nováková Klárka 2, Šrůtová Lucie 2.

Kutná Hora, SK Respo U16 : SK Plhov Náchod U16  9:14

Poločas: 6:3. Rozhodčí: Petr Báder. Nejlepší střelci: Němcová Tereza 4, Juklová Šárka 2, Kadeřábek Filip 2, Slavíková Aneta 2 - Štěpánová Jitka 4, Nováková Klárka 3, Šrůtová Lucie 3.

Modří Sloni YMCA Znojmo U16 : Kutná Hora, SK Respo U16  8:12

Poločas: 3:5. Rozhodčí: Petr Báder. ŽK: Němcová Tereza (Kutná Hora). Nejlepší střelci: Pavlíčková Jitka 3, Křupal René 2 - Němcová Tereza 3, Šťastný Jakub 3.


Komentáře

komentáře Disqus