Obvodní kolo přípravek na ZŠ Bosonožské nabídlo hezkou podívanou s jasným vítězem

Poslední obvodní kolo v rámci Školního korfbalového poháru se odehrálo v kategorii přípravek na ZŠ Bosonožské v Starém Lískovci za účasti 6 týmů ze 4 škol.

Zúčastnily se školy z různých městských částí, domácí Starý Lískovec zastupovala samozřejmě domácí ZŠ Bosonožská a také ZŠ Labská, která nastoupila s dvěma družstvy. Bohužel se musela odhlásit ZŠ Elišky Přemyslovny z důvodu nemocí jak dětí, tak i vyučujících. Z Bohunic přišla ZŠ Arménská a dokonce z Bystrce dorazila ZŠ Heyrovského také se dvěma družstvy. Postupně se podíváme, jak se na turnaji vedlo jednotlivým týmům.

Na posledním 6.místě tohoto obvodního kola se umístil druhý tým ZŠ Labské. Ten v průběhu turnaje získal jeden bod za remízu hned v prvním zápase proti domácí Bosonožské. V dalším průběhu turnaje ale děti z tohoto týmu příkladně bojovaly, nejblíž k bodům byly v zápasech proti Arménské a prvnímu týmu z Labské. Na další body to však již nestačilo. První tým z Labské začal turnaj výborně, v prvním zápase proti Arménské sice neudržel slibný náskok 4:0 a musel se spokojit s remízou 5:5, v dalším zápase ale porazil své spolužáky z druhého týmu. Následně přišly 2 prohry s družstvy ze ZŠ Heyrovského, ale ta druhá byla těsná jen o 2 koše. V posledním zápase proti Bosonožské to již vypadalo, že dětem došly síly a na čerstvější domácí tým nestačily.

Domácí družstvo z Bosonožské mělo střídavé výsledky, na druhou stranu za to částečně může i poctivé střídání dětí v zápasech, když se na hřiště pravidelně dostávaly i méně korfbalově zdatné děti. První zápas s druhým týmem z Labské skončil spravedlivou remízou. Druhý zápas proti jedničce Heyrovského byl vyrovnaný v celém průběhu a nakonec se ukázalo, že právě Bosonožská dokázala Heyrovskému vzdorovat nejlíp, i když z toho nakonec byla prohra o jediný koš. Proti dvojce Heyrovského už to byla vyšší prohra. Následně si v zápase proti Arménské vybudovala Bosonožská slušný náskok, ten ale těsně před koncem děti z Arménské stáhly a v závěru strhly vítězství na svou stranu. V posledním zápase turnaje to bylo staro-lískovecké derby proti jedničce Labské a právě díky poctivému střídání zbylo domácím víc sil a vítězství udrželi doma.

Bohunická základní škola Arménská byla týmem obratů. První zápas proti jedničce Labské otočila ze skóre 0:4 na remízu 5:5, proti dvojce Labské prohrávala 0:2 a otočila na konečných 5:2 a také proti Bosonožské zvrátila prohru ze stavu 2:4 na vítězných 5:4. To všechno se podařilo především díky nejlepšímu střelci týmu Michalovi Liškovi, který dokázal skórovat až 12 košů. Jedinými soupeři, na které to nestačilo, byla družstva z Heyrovského, proti nim se podobné obraty nepovedly. Bilance dvou výher, jedné remízy a dvou proher nakonec stačila na třetí místo v tomto obvodním kole a postup Arménské do městského finále.

Hosté z bystrcké ZŠ Heyrovského s nejdelší cestou na toto obvodní kolo nakonec celému turnaji dominovali. A to nejen jejich první tým, který dokázal všechny své zápasy vyhrát a inkasoval jenom jediný koš od domácí Bosonožské. Také druhý tým předváděl hezkou rychlou hru, nevyhrával tak jednoznačně jako jednička Heyrovského, ale své zápasy též dokázal vyhrát, samozřejmě až na ten vzájemný zápas proti svým spolužákům z prvního týmu. Obě družstva z Bystrce tak obsadila první dvě místa na tomto obvodním kole. Do městského finále ale podle pravidel mohl postoupit jenom jeden z nich.

V konečné tabulce obsadila první místo jednička ZŠ Heyrovského a druhé místo dvojka ZŠ Heyrovského. Třetí postupové místo získala ZŠ Arménská z Bohunic. O čtvrtém místě musel rozhodnout vzájemný zápas, protože jednička Labské a Bosonožská skončily turnaj se stejným ziskem tří bodů. Vzájemný zápas však vyhrála Bosonožská, která měla i lepší celkové skóre. Díky tomu, že v první trojce skončily 2 týmy z Heyrovského, třetí postupové místo tedy získala právě Bosonožská. Poslední dvě místa tak zůstala nešťastně pro družstva ze ZŠ Labské.

Nejlepší střelkyní turnaje byla s 8 koši Tereza Mráčková z domácí Bosonožské, která tak pomohla svému týmu k postupu do městského finále. Nejlepším střelcem celého turnaje byl pak Václav Hynek z vítězného týmu ZŠ Heyrovského, když dokázal skórovat až 14 košů.

Rozsáhlou fotogalerii z turnaje najdete zde.

Výsledky: Bosonožská – Labská II 1:1, Arménská – Labská I 5:5, Heyrovského I – Heyrovského II 4:0, Labská I – Labská II 4:3, Arménská – Heyrovského II 1:4, Bosonožská – Heyrovského I 1:2, Labská II – Arménská 2:5, Labská I – Heyrovského I 0:7, Bosonožská – Heyrovského II 1:4, Labská II – Heyrovského I 0:7, Labská I – Heyrovského II 3:5, Bosonožská – Arménská 4:5, Labská II – Heyrovského II 1:5, Arménská – Heyrovského I 0:8, Bosonožská – Labská I 6:2.

1.místo – ZŠ Heyrovského 1.tým (Bystrc) 10 bodů, skóre 28:1 – postup do městského finále

2.místo – ZŠ Heyrovského 2.tým (Bystrc) 8 bodů, skóre 18:11

3.místo – ZŠ Arménská (Bohunice) 5 bodů, skóre 16:23 – postup do městského finále

4.místo – ZŠ Bosonožská (Starý Lískovec) 3 body, skóre 13:14 – postup do městského finále

5.místo – ZŠ Labská 1.tým (Starý Lískovec) 3 body, skóre 14:26

6.místo – ZŠ Labská 2.tým (Starý Lískovec) 1 bod, skóre 7:22


Komentáře

komentáře Disqus