IKF Europa Shield 2018 - den třetí (komentář - 1. část - semifinále)

KK Brno (CZE) vs. BEC Korfball Club (ENG) 17:23 (7:15)

KK Brno nastoupil v semifinálovém utkání proti favorizovanému anglickému celku BEC Korfball Club, který je nejúspěšnějším klubem na Europa Shieldu v posledních pěti letech, když tuto trofej dokázal dvakrát získat, a to v letech 2015 a 2017 a od roku 2015 prohrál na tomto turnaji jediné utkání (finále 2016 s KC Barcelona).
Třetí tým z minulého ročníku anglické nejvyšší soutěže vstoupil do zápasu naprosto excelentně a po šesti minutách vedl 0:6. Trenér českého vicemistra Jakub Máša reagoval oddechovým časem, ale nástup angličanů zastavit úplně nedokázal. Po devíti minutách totiž na ukazateli skóre svítilo již 0:8, a to je v zápasech hraných pouze na 2*17 minut již dost podstatný náskok. Brněnský tým se však nevzdal a bojoval o důstojný výsledek až do konce utkání, v poločase to bylo 7:15.
V druhém poločase se hrálo již s pocitem, že o postupu do finále je prakticky rozhodnuto, zejména pak když anglický tým navýšil svůj náskok na 7:17. Brněnští mohli litovat, že se nahrálo na sety jako při nedávném Korfbal Challenge, protože závěrečnou pasáž zápasu dokázali vyhrát 10:6, ale na zvrat v utkání to již stačit nemohlo.
KK Brno se tak v odpoledním programu utká v zápase o 3.místo s druhým anglickým zástupcem Norwich Knights, který podlehl německému Adler Rauxel. 

Střelci zápasu:

  • CZE - Bušík 5, Fridrich 3, Jonávková E. 3, Jonáková Š. 3, Šedý 2, Faltýnková 1
  • ENG - Palfreyman 6, Hicks 5, Rocha 3, Patel 3, Bedford 2, Wilson 1, West 1, Ikeuemsi 1, Ashby 1

Zápas můžete shlédnout ze záznamu zde a detailní stastiky zde.


Komentáře

komentáře Disqus