Prostějov na Brno umí. Opět mu sebral body

Otevřené zápasy až do závěrečného hvizdu. Po vánoční pauze se rozjela korfbalová extraliga a šesté kolo znovu potvrdilo vyrovnanost všech čtyř účastníků. Brno zaznamenalo první prohru v sezoně, o což se postaral Prostějov, tedy stejný soupeř, jenž Jihomoravanům vzal bod za remízu i v předešlém dvojzápase. Mistr z Českých Budějovic svedl dvě těžké bitvy s nepříjemným Znojmem, které však pokaždé dovedl do zdárného konce.

DVOJZÁPAS V BRNĚ

Hanáci potvrdili, že na favorita umí. Prostějov v Brně sice v prvním nedělním duelu padl 20:22, ve druhém měření sil však svůj koncentrovaný výkon ještě vylepšil a zvítězil 16:14. „Máme strašnou radost. Šli jsme do zápasů s tím, že nemáme co ztratit a pomohlo nám to,“ culil se prostějovský korfbalista Petr Šnajdr.

Jeho tým těžil hlavně z výborných vstupů do obou utkání. „Na Brňany jsme vždy vlétli a dokázali si vybudovat tří až čtyřkolový náskok. To, že se nám na Brno docela daří, není náhoda. Myslím, že soupeři nesedí naše dravá hra. Hlavně v mužské části máme navrch,“ povídal Šnajdr, který stejně jako několik jeho spoluhráčů i protihráčů minulý týden absolvoval v reprezentačním dresu mezinárodní turnaj Challenge Cup v nizozemském Rotterdamu. „Vždy, když přijedeme z nějakého reprezentačního turnaje, tak jsou poté ligové zápasy nabuzenější. Člověk chce ukázat, čemu se na výjezdu přiučil,“ dodal mladý střelec.

Brňané mohou být i přes prohru stále v klidu. Na čele tabulky mají aktuálně sedmibodový náskok. „Sehráli jsme nejtěžší dvojzápas sezony. První prohra je samozřejmě nepříjemná, na druhou stranu je lepší, že přišla nyní a ne v bojích o medaile. Na Prostějov se nám hraje těžko, má vysoké kluky a nám navíc tentokrát dost scházel Ivan Vávra. Těžko jsme si vytvářeli šance, které jsme navíc moc neproměňovali,“ krčila rameny brněnská opora Eliška Jonáková.

Brno, KK : Prostějov, SK RG  22:20

Poločas: 11:10. Rozhodčí: Lukáš Filip,Tomáš Voda. Nejlepší střelci: Šedý Jan 7, Fridrich Ondřej 4, Sládek Ondřej 4 - Štefák Daniel 7, Havlová Renata 4, Šnajdr Petr 4.

Brno, KK : Prostějov, SK RG  14:16

Poločas: 6:6. Rozhodčí: Tomáš Voda, Lukáš Filip. Nejlepší střelci: Šedý Jan 5, Bušík Peter 2, Dvořáková Barbora 1 - Galíček Petr 5, Štefák Daniel 3.

DVOJZÁPAS V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

V minulém střetnutí každý bral jednu výhru, tentokrát uzmuly všechny body ve dvou duelech se Znojmem České Budějovice. Stoprocentní bilance jim však dala zabrat, Modré Slony Jihočeši zdolali dvakrát těsně 20:19 a 14:12. „Jsou to pro nás cenné body. V obou utkáních jsme pořád vedli my, takže to úplné drama do konce nebylo, ale rozhodně nešlo o jasnou záležitost. Máme za sebou měsíční pauzu, takže hra trochu vázla – byli jsme nejistí na nahrávce a koše moc nepadaly. Naštěstí soupeř neměl tak těsnou obranu,“ shrnula českobudějovická hráčka Martina Klacková.

Domácí korfbalisté pojali dvojzápas se Znojmem jako soutěžní přípravu. Už v pondělí totiž odjíždějí do Barcelony, kde je od pátku čekají boje s nejlepšími evropskými kluby při turnaji Europa Cup. „Chtěli jsme to tak pojmout. Někteří se před týdnem vrátili z Challege Cupu z Nizozemska a hned zas jedou do Španělska. Akcí je dost, ale v práci to všichni nějak zvládáme. Trochu problém mají studenti se zkouškami, někdo za námi dorazí až později, ale snad bychom měli mít kompletní sestavu,“ vyhlížela Klacková prestižní klání.

Znojemští korfbalisté se snažili koncentrovat zejména na útok. „Řekli jsme si, že obranu nebudeme moc řešit. Chceme zlepšit útok. V prvním zápase to relativně ještě šlo, dvanáct košů ve druhém utkání je však hrozně málo. S tím se uspět nedá. Pokaždé jsme soupeře dotahovali, jenže jsme nebyli schopní se trochu urvat a manko smazat úplně. Máme málo střel a mizernou úspěšnost. Nejsme schopní hrát jeden na jednoho a překonat svého obránce. To jsou věci, které vycházejí z tréninku, kterého máme málo. Jenže podobný problém trápí i ostatní kluby, nejen nás,“ přemítal znojemský hrající kouč Jiří Podzemský.

České Budějovice, KCC Sokol : Modří Sloni YMCA Znojmo  20:19

Poločas: 11:9. Rozhodčí: Lukáš Pazourek, Martin Uherka. Nejlepší střelci: Bláha Jakub 5, Hurdálková Gabriela 5, Klacková Martina 5 - Nguyen Patrik 5, Podzemský Jiří 5, Žák Ivan 3.

České Budějovice, KCC Sokol : Modří Sloni YMCA Znojmo  14:12

Poločas: 7:5. Rozhodčí: Martin Uherka, Lukáš Pazourek. Nejlepší střelci: Klacková Martina 3, Bláha Jakub 2, Hurdálková Tereza 2, Pešák Petr 2 - Podzemský Jiří 4, Žák Ivan 3, Žák Jakub 2.

 

Tabulka po 6. kole:

1.            Brno, KK                                   12           10           1             1             224:179                21

2.            České Budějovice, KCC Sokol    12           7             0             5             218:211                14

3.            Prostějov, SK RG                       12           3             2             7             194:215                8

4.            Modří Sloni YMCA Znojmo          12           2             1             9             178:209                5


Komentáře

komentáře Disqus