Představení korfbalu na soukromém EKO Gymnáziu v Brně

Dalším zájemcem o korfbal z řad brněnských středních škol bylo EKO Gymnázium v Starém Lískovci. O popularizaci korfbalu na škole se přičinila místní studentka Sára Sahatciu, která je hráčkou české reprezentace do 17 let.

EKO gymnázium má svoje prostory propojené s vedlejší ZŠ Labskou a některé objekty dokonce společně sdílí. Mezi nimi také školní tělocvičnu, kde probíhají hodiny tělocviku EKO gymnázia. ZŠ Labská je již od začátku projektu Školního korfbalu jeho součástí a pravidelně se účastní finálových kol Školního korfbalového poháru v Brně. A právě v této tělocvičně korfbalové koše již umístěny jsou, a proto byly ukázkové hodiny korfbalu pro studenty gymnázia o to jednodušší. O ukázky projevila zájem také místní tělocvikářka, paní Němčanská, která si nejdřív korfbal vyzkoušela na semináři pro učitele na konci října.

V průběhu 2 dní se tedy odehrávaly ukázkové hodiny, nejdřív v úterý 7. listopadu hlavně pro třídy nižšího gymnázia a poté i ve čtvrtek 9. listopadu, kdy přišlo na řadu i vyšší gymnázium. Ukázkových hodin se aktivně účastnila i brněnská hráčka Sára Sahatciu, která je studentkou 1. ročníku vyššího gymnázia a svou školní aktivitou se snaží o zviditelnění korfbalu i mezi svými spolužáky. 


Komentáře

komentáře Disqus