Reprezentace U17 má nové členy

O právě proběhnutém víkendu se začala reprezentace do 17 let připravovat na Světový Pohár, který se uskuteční na konci června 2018. Z celkového počtu 31 hráčů skoro polovina byla na soustředění poprvé. Nováčci tak mohli porovnat své síly s již otřepanými reprezentanty.

V pátek všichni odehráli utkání 2 x 20 minut, aby trenéři zjistili, jak na tom všichni jsou fyzicky, technicky, takticky, a celkově jaký mají smysl pro hru. Sobotní dopoledne tak hráči i hráčky strávili venku - byl pro ně přichystaný zejména fyzický a technický trénink. Od odpoledne už trénovali v hale pohyb, přihrávky a střelbu. Sobotní den byl opět zakončen utkáním, tentokrát však instruovaným. Poslední trénink v neděli byl v první části zaměřen na obranu a ve druhé části na využití nabytých dovedností.

Jak už to bývá zvykem, soustředění bylo završeno vyhlášením těch, kteří budou postupovat dál v přípravách na Světový Pohár. Naštěstí pro všechny účastníky se všichni trenéři shodli, že budou chtít vidět znovu celou skupinu včetně těch, kteří se prvního soustředění zúčastnit nemohli.

 

Další soustředění je naplánováno na prodloužený víkend v listopadu, opět v Kostelci na Hané. Na tomto soustředění padne konečná nominace 14 hráčů (7 a 7 hráček), kteří by mohli reprezentovat český korfbal na silvestrovském Challengi v Rotterdamu.


Komentáře

komentáře Disqus