První obvodní kolo Školního poháru přineslo drama o postupové místo

Ve čtyřech obvodních kolech budou brněnské základní školy soupeřit o postup do městského finále, kam se kvalifikuje 8 družstev, vždy 2 nejlepší z každého obvodního kola. 15 škol zapojených v korfbalových aktivitách má na výběr ze 4 obvodních skupin, buď jednu ze dvou obvodů své městské části anebo dvě otevřené skupiny, kam se můžou přihlásit různí zájemci. Celý Školní korfbalový pohár je organizován ve spolupráci s AŠSK a je určen pro žáky 4. a 5. tříd základních škol.

První obvodní kolo se odehrálo ve čtvrtek 16. února na ZŠ Jana Babáka a bylo otevřené pro zájemce z celého Brna. Nakonec se sem přihlásila ZŠ Sirotkova ze stejné městské části Žabovřesky a také ZŠ Náměstí Míru z městské části Brno-střed. Při účasti třech škol se vyučující domluvili na odehrání turnaje dvojkolovým systémem každý s každým.

Hned první zápas turnaje přinesl velké drama. Družstvo z domácího Jana Babáka nastoupilo proti ZŠ Náměstí Míru. Lepší vstup do zápasu měli domácí, kteří vedli už 3:0. Hráčům z Náměstí Míru se však povedlo tento rozdíl vyrovnat na 3:3. V poslední části zápasu padlo již jenom po jednom koši na obou stranách a zrodila se spravedlivá remíza 4:4. Do druhého zápasu nastoupila ZŠ Sirotkova jako uragán a svému soupeři z Náměstí Míru nedala šanci, výsledek 13:3 mluví za vše. Ani tým z Jana Babáka nestačil na rozběhnutou Sirotkovu a podlehl o 4 koše.

Před druhými zápasy se tak schylovalo k velkému souboji o druhé postupové místo a také školní tělocvična se zaplnila zvídavými žáky z místní školy. Lépe tentokrát začalo Náměstí Míru, které si do poločasu vybudovalo vedení 3:1. Po přestávce však nastoupili domácí jako vyměněni a hlavně jim konečně začaly padat nějaké střely. Vývoj skóre otočili na 3:5, na co ještě zareagovalo Náměstí Míru snížením na rozdíl jediného skóre. V poslední minutě ale domácí dalším košem potvrdili svou výhru a po zápase se hlasitě radovali z postupu do finálového kola. V posledních dvou zápasech ještě Sirotkova potvrdila svou pozici, když Náměstí Míru porazila rozdílem třídy o 10 košů. I když v posledním zápase ještě ZŠ Jana Babáka kladla Sirotkové větší odpor, favorit si výhru pohlídal a zaslouženě obsadil první místo.

Nejlepší střelkyní byla Tereza Lajkebová s 8 koši a nejlepším střelcem se stal s 9 koši Adam Drahanský z Náměstí Míru.

Výsledky: Jana Babáka – Náměstí Míru 4:4, Sirotkova – Náměstí Míru 13:3, Jana Babáka – Sirotkova 2:6, Jana Babáka – Náměstí Míru 6:4, Sirotkova – Náměstí Míru 14:4, Jana Babáka – Sirotkova 3:5.

Pořadí obvodní kola na ZŠ Jana Babáka v MČ Žabovřesky:

  1. místo       ZŠ Sirotkova        8 bodů
  2. místo       ZŠ Jana Babáka   3 body
  3. místo       ZŠ Náměstí Míru  1 bod

Do městského finále, které se bude konat před jarními prázdninami 9. dubna, tak postoupila ZŠ Sirotkova a ZŠ Jana Babáka.

Více fotek z turnaje najdete zde.


Komentáře

komentáře Disqus