Druhé kolo dorostenecké extraligy: dařilo se favoritům ze Znojma a Nového Lískovce

V neděli pokračovala druhým kolem Česká korfbalová dorostenecká extraliga. Odehrály se dva tříčlenné turnaje v Náchodě a v Brně. Roli největších aspirantů na přední příčky potvrdily týmy Znojma a Nového Lískovce. Jihomoravané si jasně poradili s Brnem i Šenovem a za čtyři výhry ve čtyřech duelech jim prozatím právem patří první místo v tabulce. Své první zápasy sehrál i Nový Lískovec a ukázal, že se dvěma reprezentanty z Prostějova ve svém středu bude také velmi silný. Nejnapínavější utkání kola odehrál Náchod s Kutnou Horou, o vítězi se rozhodlo až chvíli před koncem.

TURNAJ V NÁCHODĚ:

Na východě Čech hrál prim nováček z Nového Lískovce. S přehledem ovládl oba své duely. Nejprve jasně přehrál domácí celek 24:13 a s ještě s větší převahou dominoval i nad Kutnou Horou, kterou udolal 29:8. V brněnském celku excelovali dva hostující reprezentanti z Prostějova Galíček a Šnajdr, kteří obstarali většinu tref Nového Lískovce. „Čekali jsme, že bude nováček silný. Ti dva kluci jsou opravdu dobří, nám zase zahrály dobře holky,“ komentovala lodivodka Náchoda Jaroslava Pavlovičová. „Reprezentanti Galíček se Šnajdrem jsou o dvě třídy jinde než naši hráči. Jenže moc se mi nelíbí to, že skoro nikomu jinému nepůjčí balon. Holky u nich ve čtyřce jsou jen do počtu. Samozřejmě, je to věc Nového Lískovce, ale rozvoji jejich týmu to moc nepomůže,“ povídal kutnohorský kouč Jiří Šuhaj.

Nejpohlednější a nejnapínavější střetnutí celého kola se odehrálo mezi domácími a Kutnou Horou. V poločase vedli Středočeši ještě o čtyři koše, nakonec však prohráli zásahem chvilku před závěrečným hvizdem 17:18. „Suprový zápas. Naprosto vyrovnaný boj. Naše vedení v poločase nic neznamenalo. V první půli to padalo nám, ve druhé zase víc soupeři. Asi by tomu slušela remíza. Musím také pochválit rozhodčí, pískali parádně. V klidu a vše hráčům vysvětlovali,“ ocenil Šuhaj.

SK Plhov Náchod U19 : Brno, KK Nový Lískovec U19 - 13:24 (6:16)

Nejlepší střelci: Štěpánová 6, Hurdálková 2, Novotný 2 – Galíček 7, Šnajdr 5, Aneta 4, Pejřilová 4

 

SK Plhov Náchod U19 : Kutná Hora, SK AFK Respo U19 - 18:17 (6:10)

Nejlepší střelci: Hurdálková 6, Šmíd 4, Maršík 3 - Mensová M. 4, Mensová A. 3, Paďouk 3

 

Kutná Hora, SK AFK Respo U19 : Brno, KK Nový Lískovec U19 - 8:29 (3:16)

Nejlepší střelci: Mensová A. 3, Mensová M. 2, Šuhajová 2 - Šnajdr 11, Leznar 5, Galíček 4, Tolar 4

 

TURNAJ V BRNĚ:

V Brně nenechali nic náhodě Modří Sloni ze Znojma, které ostatní trenéři pasují do role jednoznačných favoritů soutěže. Ve druhém kole si poradili jednoznačně 34:6 s Šenovem a bez větších obtíží 30:12 i s domácím Korfbal klubem. "Dařilo se nám. Těžíme z výrazných individualit a dobrého kolektivu", okomentoval stručně stratég z města okurek Aladár Dančo. „S výkonem v utkání se Znojmem jsem naprosto spokojený. Se silným soupeřem jsme drželi první čtvrt hodinu krok, pak se projevila zkušenost,“ přidal brněnský Ondřej Fridrich. Sílu Znojma potvrdil i šenovský trenér Roman Musialek. „Jsou někde jinde, pohybově i herně,“ podotkl.

Nejvyrovnanější boj brněnského klání se tak odehrál mezi domácími a Šenovem. V něm se nakonec radovalo Brno 17:11. „Výhra mě těší, ale neodehráli jsme zápas dobře. Bojovali jsme sami se sebou i s halou, ve které jsme nastoupili vůbec poprvé. Na vítězství jsme se hodně nadřeli,“ popsal Fridrich. Výhře brněnského celku nasvědčoval už první poločas, po kterém na tabuli svítilo skóre 9:3 pro domácí. „V úvodním dějství jsme nakupili spoustu chyb a zkazili hodně přihrávek. Pak jsme se zlepšili, ale obrátit stav se nám nepodařilo. V týmu máme však drtivou většinu starších žáků a jejich čas ještě přijde, tenhle ročník je zkušební,“ zmínil Musialek.

Brno, KK U19 : Šenov, KC - ZŠ U19 - 17:11 (9:3)

Nejlepší střelci: Kovář 6, Drábková 4, Pokorný 3 – Vernarská 3, Holubčík 2, Macek 2, Trefný 2, Škrobová 2

 

Brno, KK U19 : Znojmo Modří Sloni U19 - 12:30 (6:12)

Nejlepší střelci: Jemelíková 6, Drábková 4 - Holík 7, Žák 7, Filipovszká 6

 

Znojmo Modří Sloni U19 : Šenov, KC - ZŠ U19 - 34:6 (17:2)

Nejlepší střelci: Holík 10, Žák 6, Filipovszká 4, Vejtasová 4 - Holubčíková 3, Trefný 2

 

Třetí kolo je na programu 15. listopadu a opět se odehrají dva turnaje po třech týmech. Znovu se jeden uskuteční v Brně, kde je pořadatel Nový Lískovec, druhý sehraje trio družstev v Náchodě. Nejzajímavější událostí bezesporu bude, jak si mezi sebou povedou dosud dva stoprocentní celky. Spolu se totiž utkají Znojmo a Nový Lískovec. „Bude to vrchol základní části. Očekávám velmi vyrovnaný zápas,“ vyhlíží Dančo další dějství nejvyšší dorostenecké soutěže.

 


Komentáře

komentáře Disqus