Český tým v přípravě proti Anglii obstál

Český tým v přípravě proti Anglii obstál

Prodloužený víkend 25.9. – 28.9. využil výběr seniorské reprezentace k další přípravě na Mistrovství světa. Do Kostelce na Hané tentokrát přicestoval tým Anglie a trenéři tak mohli pozorovat své svěřence v utkáních proti výkonnostně vyrovnanému soupeři.

Zatímco Češi trénovali už v pátek večer, Angličané odpočívali po dlouhé cestě a na hřiště se dostali až v sobotu. Dopoledne oba týmy nejdříve rozehřívaly svaly při tréninku a po obědě už byli všichni připraveni k utkání. Na sobotu byly naplánovány dva zápasy a z obou Češi vyšli vítězně. Herní projev obou týmů byl velice podobný a založený na vytváření střeleckých příležitostí blízko u koše a velký tlak v obraně na hráče s míčem. O vítězství v utkáních tak rozhodovala schopnost udržet koncentraci a přesnost ve střelbě. To Češi první den zvládli lépe a připsali si vítězství 27:25 a 26:16. V neděli pak měření sil pokračovalo, ale tentokrát to byli Angličané, komu se dopoledne dařilo lépe. Ranním vítězstvím  16:26 tak oplatili Českému výběru stejnou mincí ze soboty. Odpoledne už to byl opět český tým, který se dokázal lépe koncentrovat na utkání a závěrečný zápas víkendu vyhrál 18:12. V pondělí už v Kostelci zbyli jen Češi, kteří zakončili soustředění tréninkem. Příště se reprezentační výběr sejde 16. – 18.10. v polské Wroclawi, kde s Polskem sehraje poslední sérii přípravných zápasů před samotným MS.

Reprezentační trenér Radek Honzíček pak víkend hodnotil následovně: "Soustředění splnilo svůj cíl. Hráli jsme čtyři velice těžké zápasy s vyrovnaným soupeřem, který odhalil naše chyby. Podařilo se nám skórovat a třikrát Anglii přehrát. Drobné chyby, které jsme tento víkend zpozorovali, můžeme během příštího měsíce ještě doladit. V Polsku předpokládáme, že soupeř bude slabší a bude se podobat Maďarku, které máme ve skupině. Ve Wroclawi si přehrajeme trénované souhry, odstraníme některé drobné chyby a doladíme sestavu."

Stránky MS : http://www.ikf-wkc-2015.be/

 


Komentáře

komentáře Disqus