Finále Ligy mladších žáků se blíží

Finále Ligy mladších žáků Českého korfbalového svazu se blíží, když finálový turnaj je na programu v Prostějově již tuto sobotu 27.4. 2024. Nejlepší čtyři družstva v této kategorii se utkají na play-off turnaji v hale Reálného Gymnázia v Prostějově. Vítězové základních skupin – Vosíme.cz Korfbal Prostějov, jež bez porážky vyhrál všech 24 zápasů moravské skupiny s úchvatným průměrným skóre 15:2 na zápas a KCC Sokol České Budějovice, který byl v české skupině podobně dominantní a vyhrál 13 z patnácti zápasů. Jejich soupeři v semifinálových výzvách budou druhá družstva základních skupin, kterými jsou v Čechách obhájce titulu SK Plhov Náchod a SAM Kozlovice, který byl na druhém místě ve skupině moravské.

Nejlepšími střelci soutěže jsou v skupině Čechy českobudějovický Vít Procházka, který se 43 koši drží nejlepší průměr 2,87 koše na zápas, a to v rámci celé soutěže a náchodská Gabriela Martínková, která zaznamenala 41 košů. Ve skupině Morava pak střelcům kralovala prostějovská dvojice Malečková – Hutera, když nastřílela 63 košů, resp. 51 košů. V případě Malečkové se tak jednalo o průměr 2,63 koše na utkání.

Program finálového play-off turnaje v sobotu 27.dubna 2024

1.semifinále:       13:15     Vosíme.cz Korfbal Prostějov – SK Plhov Náchod

2.semifinále:       14:10     KCC Sokol České Budějovice – SAM Kozlovice

Zápas o 3.místo bude následovat v 15:05 a finále je pak na programu od 16:00.

 

V neděli se pak uskuteční závěrečný play-off turnaj o konečné 5.-8.místo, kde se představí vždy třetí a čtvrté týmy základních skupin. Ze skupiny Čechy to budou SK RESPO Kutná Hora, který střelecky táhne dvojice Hladová (41košů)-Dudla (36košů) a KC SPŠS Tábor, za něž jsou nejlepšími střelci Mikeska (25košů) a Valeš (23košů. Z moravské skupiny budou mít zastoupení třetí tým po základní části ASKA Otrokovice se střeleckou dvojicí dívek Šimunová (34košů) a Dobešková (26košů). Posledním týmem na tomto turnaji bude KK Brno, jež skončil na čtvrtém místě skupiny Morava a v týmu jsou aktuálními střeleckými lídry Petr Findejs (20košů) a Lukáš Ráček (18košů)

Program play-off turnaje o 5.-8.místo v neděli 28.dubna 2024

1.semifinále:       SK RESPO Kutná Hora – KK Brno

2.semifinále:       ASKA Otrokovice – KC SPŠS Tábor

Následovat budou zápasy o konečné 7.místo a o konečné 5.místo.


Komentáře

komentáře Disqus