Je vidět, že máme kde brát, říká Jakub Máša

 

Brno tuto sezónu výrazně omladilo kádr a postoupilo šťastně do finále Ligy mistrů Challanger. S omlazeným kádrem se českému vicemistrovi o víkendu podařilo zdolat favority a vyhrát prestižní KCL Challenger, proto jsme nyní vyzpovídali trenéra brněnského týmu Kubu Mášu.

 

Ahoj, co říkáš na vítězství KCL Challanger, co to pro Brno znamená?

Určitě velké překvapení, protože do tohoto finálového kola jsme postoupili trošku šťastně. Tomu jsme však šli naproti a vítězství proti anglickému BEC bylo určitě největším překvapením prvního kola. Finálový turnaj byl hodně zamotaný, a nakonec velký favorit z Barcelony skončil na posledním místě. My jsme až na určité fáze zápasů zvládli velmi dobře všechna utkání a zaslouženě si došli pro vítězství. Pro hráče je to určitě odměna za dosavadní práci, ale také závazek do práce další, protože většina má ještě celou korfbalovou kariéru před sebou.

Do této sezóny jste vstoupili s výrazně omlazeným kádrem, proč tomu tak je?

Řekl bych přirozená obměna kádru a výborné výsledky v mládežnických kategoriích, kde máme velmi zajímavé hráče. Určitě jsme nečekali, že ta obměna bude až tak razantní, ale je vidět, že máme kde brát. Nicméně nesmíme zaspat a dále pokračovat v práci již od těch nejmladších kategorií, abychom generovali dobré hráče i do budoucna.

Který zápas v KCL byl ten nejtěžší? A v čem?

Ač se to tak výsledkově možná nezdá, tak ten poslední s Trojans. Hráči věděli, že mohou skončit na třetím místě (prohra, remíza, ale i výhra o 1-2koše), druhém místě (výhra o 3-4koše), prvním místě (výhra o 5 a více košů). Velmi se nám povedl začátek utkání a již po prvních deseti minutách jsme vedli 6:1 a byli na průběžném prvním místě. To se však v průběhu zápasu ještě několikrát změnilo. Až v posledních 10minutách jsme definitivně soupeři odskočili a udrželi konečný odstup sedmi košů, který znamenal první místo. Nic na tom nezměnil ani poslední zápas turnaje, kde překvapivě polský klub porazil Barcelonu a nám ve výsledku stačilo s Trojans i vítězství o pouhý jeden koš.

Jaké jsou cíle pro zbytek sezóny?

Musíme se připravit na návrat do České korfbalové extraligy a postupovat zápas po zápasu k další účasti ve finále. Jiné cíle mít ani nemůžeme. Až tam se uvidí, jak na tom jsme a snad to dopadne o krůček lépe, než tomu bylo loni.

Finále extraligy se následující roky uskuteční v Kutné Hoře. Co na tuto změnu říkáš?

Určitě by bylo lepší, když by se konalo v nějakém městě s větší korfbalovou základnou, ale věřím, že se podaří halu zaplnit a bude to opět skvělá reklama na korfbal. Za Brno se tam pokusíme dostat týmy do všech finálových zápasů a uvidíme ;-)

 

Hodně štěstí ve zbytku sezóny.


Komentáře

komentáře Disqus