Brno vyhrálo Ligu mistrů kategorie Challenger!

Korfbal klub Brno dokázal vyhrát v portugalském Lisabonu vyhrát finálový turnaj Ligy mistrů určený pro týmy na 7.-10.místě tohoto ročníku.

 

V rámci Korfball Champions League Challenger Final začal KK Brno v pátek vítězstvím nad polským mistrem MMKS Marcovia Marki poměrem 20:12, když čtyřmi koši se blýskl Vojtěch Holík. Sobotní vystoupení proti KC Barcelona se vyvíjelo dobře, když ve poločasové přestávce vedl jihomoravský tým 9:7 a po třetí čtvrtině ještě 15:14. Poslední desetiminutovka však vyšla výrazně lépe katalánskému družstvu, které ji vyhrálo 7:3 a připsalo si vítězství 18:21, když brněnští hráči nedokázali ubránit nestárnoucího Javiera Navarro Sancheze, který ve svých 36 letech zaznamenal sedm košů.

 

V neděli před svým posledním vystoupením měl KK Brno jistotu, že prvenství na finálovém turnaji mu zajistí minimálně pětikošové vítězství na anglickým KC Trojans, který do posledního zápasu vstupoval v roli neporaženého týmu. Potřebný náskok pěti košů si brněnští hráči dokázali vybudovat již na konci první desetiminutovky, když nejlepší střelec posledního utkání Jan Theissig zvyšoval na 6:1. Do konce první půle ale anglický tým náskok snížil a na konci třetí čtvrtiny vedl český vicemistr jen 13:11. Vstup do poslední čtvrtiny pak byl ze strany KK Brno zcela famózní a šňůrou pěti košů během pěti minut zvýšil na 18:11. Konec zápasu pak již český tým zvládl bez problémů a po vítězství 20:13 mohl slavit cenné vítězství.  

 

KK Brno – MKS Marcovia Marki                 20:12

Koše: Holík V. 4, Theissig 3, Bušík 3, Holík L. 3, Sahatciu 3, Čarvašová 1, Němečková 1, Němeček 1, Jemlíková 1

KK Brno – KC Barcelona                             18:21

Koše: Čarvašová 4, Theissig 4, Bušík 2, Holík V. 2, Jemelíková 2, Sahatciu 2, Holík L. 1, Němečková 1

KK Brno – KC Trojans                                  20:13

Koše: Theissig 6, Bušík 5, Holík L. 4, Holík V. 3, Sahatciu 1, Čarvašová 1

 


Komentáře

komentáře Disqus