Třetí den KORFBALL CHAMPIONS LEAGUE!

 

Třetí hrací den Korfball Champions League round 2 přinesl utkání obou českých týmů. Tým KK Brno se nejprve utkal s portugalským týmem Clube de Corfebol de Oeiras a poté ve večerních hodinách se utkal tým KCC Sokol České Budějovice s anglickým KC Trojans.

Zápas mezi týmem KK Brno a týmem CC Oeiras přinesl vyrovnaný boj o každý koš. První čtvrtina nebyla příliš střelecky úspěšná, když se z brněnského týmu prosadil pouze Peter Bušík a za stavu 2:4 končí první desetiminutovka. Do poločasu zápas plyne v podobném tempu, kdy padlo dohromady pouze 5 košů, z toho 3 na straně týmu Brna a 2 na portugalské straně. Do druhé poloviny zápasu vstupuje Brno lépe, když se mu podaří dorovnat na stav 6:6, po pár minutách však Portugalci opět odskakují o pár košů a čtvrtina tak končí 9:12. Závěrečnou čtvrtinu si portugalský tým udržel svůj náskok a zápas tak končí 12:14. Nejúspěšnějšími střelci Brna byli Sara Sahatciu a Peter Bušík oba se 3 koši, z Portugalců to byl se 4 koši Diogo Ribeiro. 

Trenér Jakub Máša po zápase: 
Zápas, ve kterém se nám nedařilo střelecky, i když šancí tam bylo poměrně dost. Je super hrát takové vyrovnané zápasy a tento omlazený tým to potřebuje. Čím víc, tím líp.

KK Brno – Clube de Corfebolde Oeiras 12:14 (poločas 5:6)

Koše: Sahatciu 3, Bušík 3, Zieglerová 2, Holík L. 1, Holík V. 1, Jemelíková 1, Čarvašová 1 - Ribeiro 4, Almeida I. 3, Almeida J. 2, Silva 2, Amaral 2, Santos 1

 

Utkání mezi KCC Sokol České Budějovice a KC Trojans začalo lépe pro českobudějovický tým, když po první čtvrtině vedl 5:4. Ve druhé čtvrtině se ale střelecké štěstí přesunulo k soupeřům, když si anglický tým připsal více než dvakrát tolik košů, co ten jihočeský a končí tak poločas za stavu 7:9. Třetí třetina plyne v podobném rytmu jako ta předešlá a rozdíl skóre zůstává stejný, když do poslední čtvrtiny vstupují týmy za skóre 9:11. V posledních deseti minutách dokázal na českobudějovické straně skórovat pouze jednou Aladar Tsybyktarova a zápas tak končí v prospěch KC Trojans 10:18. Nejpřesnější střelu měli budějovičtí Petr Pešák a Aladar Tsybyktarov oba se 3 koši, z Angličanů si po 3 koších připsali Vargas L., Fitzgerald G., Turner a Fitzgerald C. 

KCC Sokol České Budějovice – KC Trojans 10:18 (poločas 7:9)

Koše: Pešák 3, Tsybyktarov 3, Klacková 2, Bláha 1, Nevludová 1 - Vargas 3, Fitzgerald G. 3, Turner 3, Fitzgerald C. 3, Ikwuemesi 2, Brooks S. 2, Butterworth 1, Warner 1


Komentáře

komentáře Disqus