Beach korfbal zná čtyři nová mistrovská družstva

Mistrovství České republiky 2023 v beach korfbalu v žákovských kategoriích proběhlo v sobotu 17.června v Brně. Neuvěřitelná porce 80 zápasů na čtyřech hřištích se uskutečnila díky skvělé pořadatelské činnosti největšího českého korfbalového klubu KK Brno, který letos po velkém finálovém dni Českého korfbalového svazu hostil i další velký finálový turnaj.

Po několika změnách v počtu přihlášených družstev, když na poslední chvíli se odhlásila všechna družstva KCL Kostelec na Hané, dvě družstva SK RESPO Kutná Hora, jeden tým TKC Děčín a naopak přibylo družstvo SK Plhov Náchod U11, se do turnaje nakonec zapojilo celkem 31 korfbalových družstev ve čtyřech věkových kategoriích a nejsilněji obsazenou byla kategorie minižáků U11 s celkem 12 týmy.

Mistrovské tituly v plážové variantě korfbalu vybojovala družstva KK Brno v kategorii přípravek U9, když o jejich vítězství rozhodlo až prodloužení a Zlatý koš ve finále proti KC Tábor. Nejsilněji obsazenou kategorii minižáků U11 ovládlo jasně družstvo SAM Kozlovice, které v pěti zápasech nepoznalo hořkost porážky a dominovalo s celkovým skóre 47:4 před druhým SK Plhov Náchod. Právě jejich starší spoluhráči dokázali rovněž jasně zvítězit v kategorii mladších žáků U13, když ani oni nebyli jedinkrát poraženi. Prestižní kategorii starších žáků pak opanovalo družstvo SK RESPO Kutná Hora, které sice skončilo v základní skupině na místě druhém, ale v následném play-off již jen vítězilo, když nejprve v semifinále porazilo vítěze druhé základní skupiny a nejvíce skórující tým SAM Kozlovice (v pěti zápasech celkem 32košů) 6:2 a ve finále následně i KK Brno A stejným poměrem 6:2 a zvítězilo hlavně díky skvělé obraně, když v pěti zápasech inkasovalo pouhých 10 košů.

Celkové pořadí kategorie U9 

  1. KK Brno 
  2. KC Tábor 
  3. VKC Kolín A
  4. VKC Kolín B
  5. ASKA Otrokovice

Celkové pořadí kategorie U11

  1. SAM Kozlovice A
  2. SK Plhov Náchod
  3. KC Tábor A
  4. SAM Tichá
  5. KC Tábor B
  6. TKC Děčín
  7. KK Brno A
  8. SK RESPO Kutná Hora
  9. ASKA Otrokovice
  10. SAM Kozlovice B
  11. KK Brno B
  12. VKC Kolín

Celkové pořadí kategorie U13

  1. SK Plhov Náchod
  2. KK Brno
  3. SK RESPO Kutná Hora
  4. ASKA Otrokovice
  5. KK Brno B
  6. SAM Kozlovice

Celkové pořadí kategorie U16

  1. SK RESPO Kutná Hora
  2. KK Brno A
  3. SAM Kozlovice
  4. KK Brno B
  5. SK RG Prostějov
  6. SK Plhov Náchod
  7. TKC Děčín
  8. KK Brno C

Foto: https://www.facebook.com/bringphoto

 


Komentáře

komentáře Disqus