Historické okénko – 2.zápas ve skupině na ME 1998

V minulém týdnu jsme vzpomínali na historicky první zápas reprezentace České republiky na halovém Mistrovství Evropy, který se odehrál v portugalském Estorilu na ME 1998. Dnes doplníme informace o druhém zápase v základní skupině, který tehdejší reprezentaci pod vedením trenéra Klepetka čekal po hrozivé porážce 7:27 od Nizozemska.

Druhý duel sehrála naše reprezentace proti Slovensku a bylo jasné, že nic jiného než povinné vítězství nepřichází do úvahy, i když den předtím slovenští reprezentanti dlouho překvapivě vzdorovali favorizovanému Německu. 

Vzdor korfbalového trpaslíka pokračoval i v jejich druhém utkání, když hned od začátku šlo Slovensko do vedení 0:1 a Češi neplnili taktické pokyny stanovené před zápasem. Po deseti odehraných minutách byl stav 2:2 a český výběr se viditelně trápil. Ve druhé polovině prvního poločasu však česká mašina začala šlapat a pod vedením střelecky disponovaného kapitána Vaculíka do poločasové přestávky zlomila slovenský odpor, když do šaten se šlo po třiceti odehraných minutách za jasného stavu 14:5 (hrací čas na ME 1998 byl 2*30 minut). Český výběr však vstoupil do druhé půle opět vlažně a za prvních 12 minut neskóroval a Slovensko snížilo na 14:8. Češi si opět vybrali slabší úvod poločasu, ale následně se vrátili do výraznějšího vedení zvítězili poměrem 19:11 a připsali si povinné vítězství (ač ve druhé půli podlehli 5:6) a bylo jasné, že o druhé místo ve skupině se utkají v zápase s Německem…ale o tom poinformujeme zase až za týden.

Česká republika – Slovensko       19:11     (poločas 14:5)

Koše: Vaculík 7, Vajda 4, Bittner 3, Herglová R. 3, Lizoňová 2


Komentáře

komentáře Disqus