Tabulku extraligy vede dál suverénně KK Brno

Tabulku nejvyšší české soutěže vede nadále loňský vicemistr KK Brno, když v sobotním utkání deklasoval poslední SK Plhov Náchod rozdílem několik tříd 37:17 a Česká korfbalová extraliga zaznamenala tak rekordní střelecký počin tohoto ročníku. Poprvé se totiž v této extraligové sezóně povedlo vstřelit jednomu týmu více než 30 košů (dosavadní prvenství držel KCC Sokol České Budějovice, který na konci října zvítězil nad Prostějovem 29:15) a zároveň se jednalo o první zápas ročníku v němž padlo dohromady více než 50 košů (nejvíce zatím bylo právě 50 z listopadového zápasu KK Brno vs. KCC Sokol České Budějovice 28:22).

Již první poločas ovládlo na kutnohorské palubovce, kde některá svá extraligová utkání hraje SK Plhov Náchod, brněnské družstvo jasně 9:17 a nebylo pochyb o tom, kdo si odveze body do extraligové tabulky . Brněnský trenér Máša dal během utkání příležitost všem hráčům z lavičky a ti se mu odvděčili náramně, když všech dvanáct hráčů do dokázalo zapsat do střeleckých statistic. Střelecky pak excelovat juniorský reprezentant Vojtěch Holík, který zaznamenal sedm košů, což je jeho historicky nejlepší střelecký výkon v zápase České korfbalové extraligy.

SK Plhov Náchod – KK Brno                        17:37 (poločas 9:17)

Koše: Šmíd 4, Nováková 3, Šmejkal 3, Drábková 2, Štěpánová J. 2, Štěpánová P. 1, Pernica 1, Pernicová 1 – Holík 7, Bušík 5, Němeček 5, Krajč 4, Skála 4, Sahatciu 3, Skálová 2, Zieglerová 2, Čarvašová 2, Herbstová 1, Jemelíková 1, Lorenz 1      

Ve druhém utkání kola se v moravském derby střetla na znojemské palubovce v nedělním dopoledni družstva domácích Modrých slonů a obhájce loňského mistrovského titulu z Prostějova. Před bouřlivým jihomoravským publikem se ujali domácí vedení a následně se obě družstva střídala ve vedení. Na konci prvního poločasu se však hostujícímu SK RG Prostějov podařilo odskočit na 10:13 a do šaten tak odcházeli hosté pod vedením trenéra Uherky spokojenější. Na začátku druhé půle velmi kvalitního zápasu hosté okamžitě zvýšili vedení na 10:14 a domácím se již až do konce střetnutí nepodařilo utkání vyrovnat. Nejlepšími střelci zápasu byli čerstvě čtyřicetiletý znojemský hrající trenér Jiří Podzemský a prostějovská hvězda Lenka Faltýnková, která stejné životní jubileum oslaví již za 40 dní, kteří shodně vstřelili po šesti koších.

MS YMCA Znojmo – SK RG Prostějov       18:23 (poločas 10:13) 

Koše: Podzemský 6, Nguyen 3, Pavlíčková 3, Simonidesová 2, Veselý 2, Toufar 1, Šebelová 1 – Faltýnková 6, Šnajdr 5, Kubů 4, Galíček 2, Lešanská 2, Valenta 2, Buriánek 1, Zikmundová 1


Komentáře

komentáře Disqus