První den Ligy mistrů v Prostějově

Dnes v prostějovské hale Reálného Gymnázia začal turnaj druhého kola korfbalové Ligy mistrů za účasti osmi družstev ze starého kontinentu. Domácí SK RG Prostějov se nejprve představil proti anglickému Tornadoes, který postoupil z prvního kola, a zápas hanáckému družstvu podle představ nevyšel. Po poločase prohrávali domácí 7:10 a ve druhé půli dokázali přidat pouze dva přesné zásahy, a to na vítězství stačit nemohlo a vicemistr Anglie tak zaslouženě vyhrál poměrem 9:16.

SK RG Prostějov – KCA Tornadoes                            9:16       (poločas 7:10)

Koše:  Galíček 4, Lešanská 2, Vyroubal 1, Šnajdr 1, Lorencová 1

Ve druhém vystoupení se domácí SK RG Prostějov postavil proti katalánskému mistrovskému družstvu CK Vallparadís, se kterým se v minulosti již dvakrát střetnul a i nyní se jednalo o mimořádně vyrovnané střetnutí. První poločas urputného boje patřil domácím, když vedli 7:6, ale soupeř z Pyrenejského poloostrova dokázal rychle vyrovnat a i nadále se skóre posunovalo jen pomalu a po třetí čtvrtině byl stav 9:8. Vstup do čtvrté čtvrtiny však úspěšný nebyl, Katalánci rychle vyrovnali a následně si vybudovali náskok 9:11. Konec zápasu však patřil Petru Galíčkovi, který dvěma koši vyrovnal na konečných 11:11. Za nerozhodného stavu tedy přišlo na řadu prodloužení, které bylo infarktovým vyvrcholením – Patricia Vasquezová  a Maria Ramosová spálily několik vyložených šancí a po téměř čtyřech odehraných minutách se krásnou z velké vzdálenosti trefil Petr Šnajdr a rozhodl o vítězství českého mistra. Pro CK Vallparadís se tak zopakovala tři roky stará historie, kdy v zápase o bronz na stejném místě podlehli v prodloužení domácím Hanákům, a to rovněž po střele Petra Šnajdra, na ten samý koš a téměř ze stejného místa.

Trenér Martin Uherka hodnotil vystoupení svých svěřenců velmi výstižně: „Děsně se trápíme v zakončení, což nás stálo první utkání s Tornadoes a zbytečně zdramatizovalo souboj s Katalánci. Naštěstí jsme vydřeli druhý v prodloužení zejména díky skvělé obraně. V sobotu ráno budeme chtít zdolat těžký Pegasus a dostat se do horní poloviny tabulky.“ 

SK RG Prostějov – CK Vallparadís                              12:11 po prodloužení     (poločas 7:6)

Koše: Šnajdr 3, Galíček 3, Lešanská 2, Valenta 2, Kubů 1, Vyroubal 1

 

Tabulka skupiny A po 2 zápasech:

  1. Benfica                   2z.          6b.         34:198
  2. TuS Schlidgen        2z.          3b.         26:23
  3. Trojans                   2z.          3b.         31:25
  4. SZAC                     2z.          0b.         18:42

Tabulka skupiny B po 2 zápasech:

  1. Pegasus              2z.          6b.         32:27
  2. Tornadoes           2z.          3b.         30:24
  3. Prostějov             2z.          2b.         21:27
  4. Vallparadís          2z.          1b.         24:28

Komentáře

komentáře Disqus