KK Brno postoupilo na KCL R1 do finále

Korfbal Klub Brno dokázal dnes postoupit do finále kvalifikačního turnaje o postup do druhé fáze Korfball Champions League. Vítěz tohoto turnaje se může těšit na postup do Prostějova, kde se v listopadu bude konat druhé kolo KCL.

Nejprve se dopoledním zápase o první místo ve skupině KK Brno utkal s anglickým vicemistem Tornadoes a ač během zápasu několikrát vedl zvítězit nedokázal, když v závěru zápasu dokázali Angličané otočit z 12:11 na konečných 12:14. Tento výsledek zaznamenal, že brněnské družstvo se v podvečerním semifinále mělo utkat o postup do finále s vítězem druhé skupiny, kterou ovládlo domácí družstvo AZS Balluff Wroclaw. 

KK Brno – Tornadoes                         12:14     (poločas 4:7)

Koše: Zieglerová 5, Sahatciu 2, Bušík 2, Lorenz 1, Čarvašová 1, Jemelíková 1

 

V semifinále se brněnští korfbalisté střetli s polským družstvem, které v dosavadním průběhu nepoznalo hořkost porážky a jednalo se o velmi vyrovnaný duel. KK Brno se ujal vedení díky koši Skály a po čtyřech minutách vedl dokonce 4:2, ale v poločasové přestávce už vedlo polské družstvo 5:6 a hned po změně stran Jemelíková vyrovnala na 6:6. Polský mistr se do vedení dostal naposledy ve 21.minutě, kdy byl stav 6:7. Následovavala tříkošová šňůra českého vicemistr, která znamenala vedení 9:7. Po snížení dal KK brno další tři koše a vytvořil si rozhodující náskok 12:8,kter prošel jen mírou korekcí a po vítězství 12:9 se KK Brno může těšit na opakování souboje s anglickým družstvem Tornadoes, se kterým se zítra utká o vítězství a o postup do druhého kola Korfball Champions League.

KK Brno – AZS Balluff Wroclaw        12:9       (poločas 5:6)

Koše: Skála 3, Lorenz 2, Sahatciu 2, Holík 1, Zieglerová 1, Bušík 1


Komentáře

komentáře Disqus